Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, duel de foc cu West Ham în grupele Conference League! Antrenorul care crede în victorie cu englezii

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/08/2022 la 22:11 GMT+3

FCSB va avea de trecut de 3 echipe grele în drumul spre primăvara europeană. West Ham are lotul cel mai valoros, dar Victor Pițurcă nu se sperie de formația din Premier League.

West Ham United gegen Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Victor Pițurcă se așteaptă ca FCSB să o învingă pe West Ham, care, aparent, este cea mai puternică echipă din grupa B. Anderlecht și Silkeborg sunt celelalte adversare ale FCSB-ului, iar vicecampionii speră la o primăvară europeană după ani buni în care nu au mai fost prezenți în această fază. West Ham s-a mai întâlnit în două rânduri cu echipe din România și de fiecare dată, Astra Giurgiu i-a eliminat pe englezi în preliminariile Europa League.
"Nu știu grupele. Păi West Ham sunt prietenii noștri, că i-am bătut mereu, Șumi i-a bătut, de ce să nu îi batem? Echipă puternică, dar cred că jucătorii de la FCSB au nevoie de adversari puternici și publicul va fi extrem de interesat.
Contează mai puțin cum au jucat, contează că s-au califcat. Craiova a avut 1-0, nu înțeleg cum a putut să primească gol imediat. FCSB a jucat ca și în tur, ofensiv, le-a și permis adversarul" , a spus Pițurcă, citat de Digi Sport.
West Ham va realiza cel mai scump transfer din istoria clubului. Lucas Paqueta, de la Lyon, s-ar fi înțeles cu "ciocănarii", care vor plăti în jur de 63 de milioane de euro în schimbul său. Mijlocașul brazilian valorează dublu față de întregul lot al FCSB, care este cotat la 33 de milioane de euro.
Citește și:

Victor Pițurcă, dezamăgit de jocul CFR-ului și de eliminarea Craiovei

Tehnicianul a vorbit și despre celelalte două echipe românești care au evoluat joi seară în cupele europene. CFR Cluj nu l-a impresionat deloc cu jocul prestat împotriva lui Maribor, chiar dacă a obținut calificarea, iar Universitatea Craiova a dezamăgit după ce a fost eliminată de Hapoel Beer Sheva. Pițurcă este rezervat și în privința luptei la titlu din SuperLiga. Jocul campioanei a scăzut considerabil, astfel că sunt mai multe echipe cu șanse la campioant.
"Clujul, cu jocul lor. Craiova putea să mai și primească goluri, dar putea să și marcheze. Păcat de lipsa de concentrare, la nivelul ăsta nu trebuia să existe, să iei gol așa cum ai luat.
Pentru CFR, orice adversar este greu, ca și pentru orice echipă românească. Să o spunem pe cea dreaptă, că CFR nu mai e ce a fost. Titlul aici în România e cu totul altceva, jocurile sunt altele. E campionatul abia la început, vom vedea", a mai explicat Victor Pițurcă.
Prima etapă din grupele Conference League va avea loc pe 8 septembrie, iar programul pentru fiecare echipă urmează să fie stabilit de către UEFA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo