Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, în grupele unei competiții europene după 5 ani! Nicolae Dică, omul cu calificarea

Bianca Dumitru

Actualizat 25/08/2022 la 22:09 GMT+3

FCSB a obținut calificarea în grupele Conference League. Roș-albaștrii nu mai ajunseseră în grupele unei cupe europene de 5 ani.

FCSB

Credit imagine: facebook

Calificarea în grupele Conference League a fost un obiectiv extrem de important pentru roș-albaștri, care nu au mai ajuns în "toamna europeană" de 5 ani.
Ultima dată când vicecampioana României s-a calificat în grupele unei competiții europene a fost în sezonul 2017/18, când FCSB a jucat în grupele Europa League, după ce a fost învinsă în preliminariile Champions League de Sporting, scor general 1-5. Atunci, vicecampioana României era antrenată tot de Nicolae Dică.
Înainte de asta, roș-albaștrii au fost ultima dată în grupe în 2013, când au trecut în ultima dublă din preliminarii de Legia Varșovia. În ultimele două sezoane, 2020/21 și 2021/22, FCSB nu a ajuns până în play-off-ul unei competiții europene.
Pentru calificarea în grupele Conference League, echipa lui Nicolae Dică va primi un bonus de circa 3 milioane de euro, care se vor adăuga celor 750.000 de euro deja câștigate.
De asemenea, fiecare victorie din grupe le va aduce celor de la FCSB un bonus de 500.000 de euro, iar o remiză va fi recompensată cu 166.000 de euro.
Citește și:

FCSB, doar de 3 ori ori în grupe după ce a pierdut acasă în tur

În preliminariile Conference League din această vară, FCSB i-a eliminat pe Saburtalo Tbilisi (scor general 4-3), Dunajska Streda (scor general 2-0) și Viking (scor general 4-3).
Roș-albaștrii, indiferent dacă s-au numit Steaua sau FCSB, au mai reușit să se califice în grupele unei competiției europene după ce a fost învinsă pe teren propriu în tur doar în două ocazii: în sezonul 1993/94, după ce au trecut cu scorul general de 4-4 de Dinamo Zagreb, și în stagiunea 2012/13, când au eliminat-o pe Spartak Trnava, scor general 3-1.
În alte 8 ocazii, după ce au fost învinși în tur pe teren propriu, cei de la FCSB nu au mai reușit să întoarcă rezultatul. S-a întâmplat în duelurile cu Dinamo Zagreb, Genoa, Valencia, Dinamo Kiev, Sevilla, Twente, Rosenborg și Manchester City.
FCSB își va afla adversarii din grupele Conference League vineri, în urma unei trageri la sorți, care va avea loc de la ora 15:30, ora României, urmând a fi transmisă în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo