Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fiorentina-West Ham, finala Conference League! Italia are finaliste în toate competițiile europene

Alex Masgras

Publicat 19/05/2023 la 01:00 GMT+3

Fiorentina și West Ham se vor întâlni în finala Conference League din 2023. Italienii au întors rezultatul din tur, când au pierdut cu Basel, și au dat lovitura în minutul 120+9, în timp ce West Ham s-a impus și în deplasare contra celor de la AZ Alkmaar. Finala Conference League va avea loc pe 7 iunie, la Praga.

L'esultanza dei giocatori della Fiorentina, semifinale di Conference League

Credit imagine: Getty Images

Fiorentina și West Ham sunt finalistele din acest an din UEFA Europa Conference League. Italienii s-au impus pe terenul celor de la Basel, după prelungiri, scor 3-1, în timp ce West Ham a câștigat și în deplasare contra celor de la AZ Alkmaar, scor 1-0.
Basel s-a impus în partida tur de la Florența cu 2-1, dar oamenii lui Vincenzo Italiano au reușit să întoarcă rezultatul în cele 90 de minute din Elveția. Nicolas Gonzales a deschis scorul în minutul 35, în timp ce Basel a restabilit egalitatea în minutul 55. Același Gonzalez a marcat golul care a trimis partida în prelungiri, în minutul 72.
În prelungiri, partida a fost întreruptă pentru mai multe minute, după ce unui spectator i s-a făcut rău. După reluarea jocului, în momentul în care toată lumea credea că se va ajunge la loviturile de departajare, Fiorentina a dat lovitura prin Barak, în minutul 120+9, obținând și calificarea în ultimul act din Conference League. Italia are câte o reprezentantă în fiecare competiție europeană în acest sezon.

West Ham, adversara celor de la Fiorentina în finala Conference League

În cealaltă semifinală, West Ham a reușit să se califice în finală după ce s-a impus și în returul cu cei de la AZ Alkmaar. După ce a câștigat cu 2-1 la Londra, echipa lui David Moyes a învins formația olandeză cu 1-0, grație golului marcat de Pablo Fornals în minutul 90+4.
Pentru West Ham, aceasta este prima finală europeană după 47 de ani, atunci când au ajuns în finala Cupei Cupelor, competiție pe care au câștigat-o în 1965. De partea cealaltă, Fiorentina este și ea o fostă câștigătoare de Cupa Cupelor, în 1961.
Finala Conference League 2023 dintre Fiorentina și West Ham va avea loc la Praga, pe 7 iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol