Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Moment istoric în fotbal! Un jucător al lui West Ham a câștigat toate cupele europene

Cristian Mihală

Actualizat 08/06/2023 la 12:58 GMT+3

Europa Conference League, cucerită aseară cu West Ham, îl face pe Emerson Palmieri singurul jucător din istorie care să fi cucerit toate trofeele europene existente în prezent.

Emerson Palmieri festeggia al termine di Fiorentina-West Ham - Finale di Conference League 2022-23

Credit imagine: Getty Images

Emerson Palmieri, fundaşul stânga al echipei West Ham United, a devenit primul jucător din istorie care a reuşit să câştige toate cupele europene de fotbal, după succesul obţinut alături de "ciocănari" în finala Europa Conference League, miercuri seară la Praga, în faţa formaţiei Fiorentina (2-1).
În vârstă de 28 de ani, Emerson Palmieri s-a născut în Brazilia şi a sosit în fotbalul european în 2014, când a semnat cu Palermo, de unde a ajuns apoi la AS Roma.
În 2018, el a semnat cu clubul englez Chelsea Londra, alături de care a câştigat trofeul Europa League, în 2019, Liga Campionilor şi Supercupa Europei, ambele în 2021.
După un împrumut la Olympique Lyon, în sezonul 2021-2022, Emerson s-a transferat în vara trecută la West Ham United, în schimbul sumei de 15 milioane de euro.
Devenit în 2018 internaţional italian (30 de selecţii), Emerson Palmieri a devenit şi campion al Europei cu Squadra Azzurra, cu ocazia EURO 2020 (turneu disputat în 2021).
El şi-ar putea completa colecţia de trofee luna aceasta, când va participa la turneul Final Four al Ligii Naţiunilor cu selecţionata Italiei (care va înfrunta în semifinale Spania, pe 15 iunie).
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo