Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scene ireale la Sivasspor - Fiorentina! Un jucător al toscanilor a fost desfigurat de un fan advers

Nicu Savin

Actualizat 17/03/2023 la 09:53 GMT+2

Partida dintre Sevasspor și Fiorentina, din returul optimilor Conference League, a fost marcată de un episod regretabil. Un fan al turcilor a intrat pe teren spre finalul partidei și l-a lovit cu pumnul în figură pe Alessandro Bianco, care se bucura alături de coechipieri după un gol marcat. Tânărul mijlocaș central a postat pe rețelele sociale urmările loviturii, iar acestea sunt foarte serioase.

Alessandro Bianco mostra i segni del pugno ricevuto da un tifoso del Sivasspor che ha invaso il campo

Credit imagine: Getty Images

Acest sezon al cupelor europene au adus în prim plan câteva episoade desprinse din fotbalul sud-american sau dintr-o epocă de mult apusă pe "Bătrânul Continent". În urmă cu câteva săptămâni, Marko Dmitrovic, a fost atacat de un fan al PSV Eindhoven, iar aseară a trăit același coșmar, fiind lovit de un obiect arucat din tribună de fanii lui Fenernahce.
Un episod și mai grav s-a petrecut tot în Turcia, la partida dintre Sivasspor și Fiorentina, din Europa League. Italienii câștigaseră în tur cu 1-0, dar egalitatea la general a fost restabilită în minutul 35 al returului, autorul golului fiind Yesilyurt. Cabral a făcut 1-1 spre finalul primei reprize, iar toscanii s-au dezlănțuit în partea secundă, marcând de 3 ori.

Alessandro Bianco, lovitu cu pumnul în față de un fan al lui Sivasspor

Scorul finala, 1-4, a fost stabilit de Castrovilli în minutul 89, dar după acea reușită s-a întâmplat un lucru regretabil. În timp ce jucătorii Fiorentinei sărbătoreau, un fan al lui Sivasspor a intrat pe teren și l-a lovit cu pumnul în față pe Alessandro Bianco.
Lovitura a fost cât se poate de dură, mijlocașul central de 20 de ani fiind umplut de sânge. După meci, acesta a postat pe rețelele sociale o fotografie în care se vede că are ambele buze sparte și este rănit și la nas.
Stewarzii au reușit în cele din urmă să-l rețină pe agresor, dar și pe un alt fac care intrase pe teren, dar care nu a lovit pe nimeni. Oficialii lui Sivasspor și-au cerut scuze pentru gestul oribil al suporterilor.
"În primul rând, îmi cer scuze pentru ceea ce sa întâmplat cu fanii noștri. A fost ceva care nu ar fi trebuit să se întâmple. Sivas nu este niciodată un loc care să facă astfel de lucruri. Îmi pare foarte rău.", a spus Riza Calimbay, antrenorul lui Sivasspor, citat de sporx.tr.
Vincenzo Italiano, antrenorul Fiorentinei s-a declarat dezgustat de ceea ce i s-a întâmplat jucătorului său: "Sunt foarte supărat. Vreau să spun că sunt foarte dezgustat. Un fan l-a lovit pe Bianco și i-a rupt nasul. Este foarte jenant. În ciuda victoriei, nu mă pot gândi la altceva. Are doar 20 de ani. Văd acest lucru ca pe un incident reprobabil. Desigur, jucătorul nostru nu se aștepta la așa ceva. Înțeleg sprijinul fanilor pentru echipa lor, dar cred că acest incident a stricat întregul joc".
Fiorentina își va afla astăzi adversara din sferturile Conference League, care se va alege dintre AZ Alkmaar, Gent, Lech Poznan, FC Basel, Nice, Anderlecht și West Ham United.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo