Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verdict dur dat de noul selecționer U20. FCSB nu are nicio șansă să treacă de grupe. Ce spune de CFR

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/09/2022 la 14:49 GMT+3

Noul selecționer al României U20, Daniel Pancu, nu are încredere în parcursul echipelor românești în Europa, în special în cazul FCSB, care are o grupă foarte grea de UEFA Conference League. Pancu admite că remiza CFR-ului cu Ballkani este un rezultat bun, chiar dacă echipa adversă vine din Kosovo.

Daniel Pancu, noul antrenor al lui Poli Iași

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Într-un interviu acordat pentru Playsport.ro, Daniel Pancu a vorbit despre șansele echipelor românești de a ieși din grupele celei de-a treia competiții europene, Coference League. Dacă pe FCSB o vede cu șanse zero de a prinde primăvara europeană, pe CFR o vede capabilă de această performanță.

Pancu susține declarațiile lui Dan Petrescu

Legat de declarația dată de antrenorul clujenilor prin care spunea că egalul scos de formația sa în deplasarea de la FC Ballkani este un rezultat pozitiv, selecționerul U20 spune că nu contează că adversara a fost din Kosovo, spunând că e un rezultat care va ajuta la drumul campioanei către primăvara europeană.
"Nu mă pronunț, că n-am văzut meciul, dar dacă a pus probleme CFR-ului, înseamnă că nu sunt slabi. Au ajuns și în grupe, deci este clar că nu sunt slabi. Scrie Kosovo pe ei, dar la nivel de echipă națională cred că au jucători la cluburi mai mari ca noi, iar un egal în deplasare este ok.
Am văzut golul, gestul lui Yuri a fost și inconștient, pentru că riști să rămâi mutilat, la dinți, la ochi, este un risc mare. Bravo lui, este un jucător care pune multă inimă, așa este el.
CFR poate scoate locul doi, se va bate cu Sivaspor, iar Slavia Praga va câștiga grupa. Turcii au fost mai puternici sezonul trecut, au terminat pe 4, în fața Galatei sau a lui Besiktas. Nu e deloc ușor să realizezi asta. Dar și ei, la fel ca noi, când o echipă mică ajunge într-o astfel de poziție, nu rezistă, este mai mult de conjunctură. Să zicem că au un avantaj, dar la experiența mare a CFR-ului cred că pot să se califice", a spus Pancu.
Cel puțin pe hârtie, șansele clujenilor de a ieși din grupe sunt mai mari decât cele ale vicecampioanei, pentru că au adversari mai facili, însă jocul ardelenilor n-a excelat în prima etapă, izbutind să egaleze abia în prelungirile partidei din Kosovo, astfel că băieții lui Dan Petrescu dacă nu vor îmbunătăți ceva, vor avea o misiune foarte dificilă contra turcilor de la Sivasspor, echipă cu care s-ar bate pentru locul doi în grupă.

FCSB are zero șanse de calificare

Dacă pe campioană o vede capabilă să obțină locul doi la finalul celor 6 meciuri din grupă, noul tehnician din cadrul FRF nu acordă aceleași șanse și celeilalte reprezentante ale fotbalului românesc, FCSB.
Deși a arătat bine cel puțin până în minutul 65, având avantaj pe tabelă la pauza meciului de pe London Stadium, vicecampioana României a încasat trei goluri de la West Ham în ultimele 25 de minute de joc, însă chiar dacă ar fi obținut un rezultat pozitiv, fostul rapidist tot nu îî vedea cu șanse de calificare pe băieții lui Nicolae Dică.
"CFR are și o grupă mai ușoară, nu se compară cu cea a FCSB. Ei au șanse aproape de 0, eu zic că pleacă de pe poziția a 4-a. Chiar și dacă scoteau un egal la Londra, tot ziceam că e o surpriză mare să se califice", a concluzionat Daniel Pancu.
Citește și:

Programul CFR și FCSB în grupele UECL

După deplasările de la Ballkani, respectiv West Ham, pentru CFR Cluj și FCSB urmează alte cinci partide în cadrul grupelor UEFA Europa Conference League:
  • joi 15 septembrie: CFR Cluj - Sivasspor / FCSB - Anderlecht
  • joi 6 octombrie: Slavia Praga - CFR Cluj / Silkeborg - FCSB
  • joi 13 octombrie: CFR Cluj - Slavia Praga / FCSB - Silkeborg
  • joi 27 octombrie: Sivasspor - CFR Cluj / Anderlecht - FCSB
  • joi 3 noiembrie: CFR Cluj - FC Ballkani / FCSB - West Ham
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo