Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

West Ham - AZ Alkmaar și Fiorentina - FC Basel, cele două semifinale din Conference League

Nicu Savin

Publicat 21/04/2023 la 00:36 GMT+3

Fiorentina - FC Basel și West Ham - AZ Alkmaar vor fi cele două semifinale din Conference League. Manșele retur din sferturile de finală au fost toate pline de suspans, cu excepția duelului dintre West Ham și Gent, "ciocănarii" impunându-se categoric pe London Stadium.

Lucas Paquetá celebra junto a sus compañeros del West Ham su gol en Europa League.

Credit imagine: Getty Images

În această seară au avut loc partidele retur din sferturile de finală ale Conference League. În urmă cu o săptămână, Fiorentina s-a impus cu 4-1 pe terenul celor de la Lech Poznan și era ca și calificată în careul de ași. Polonezii au fost aproape de mega-surpriză pe Artemio Franchi, tabela arătând un incredibil 0-3 în minutul 69.
Golurile lui Sottil (min.78) și Castrovilli (min.90+1) au adus însă bucuria în tabăra toscanilor, echipa lui Vincenzo Italiano mergând mai departe, după 6-4 la general.
Adversara Fiorentinei în semifinale va fi FC Basel. Elvețienii au remizat cu Nice pe teren propriu, scor 2-2, iar la returul din Franța au fost conduși cu 1-0 (Laborde - min.9) până în minutul 86, când Augustin a restabilit egalitatea și a trimis meciul în prelungiri. În minutul 98, ghanezul Kasim Adams a marcat golul calificării pentru gruparea elvețiană.

West Ham a dat de pământ cu Gent! AZ Alkmaar, calificare dramatică în fața lui Anderlecht

Celaltă semifinală le va aduce față în față pe West Ham United și AZ Alkmaar. Echipa lui David Moyes remize în turul de la Gent, scor 1-1, dar a oferit o demonstrație de forță la returul de pe London Stadium. impunându-se cu 4-1. Cuypers a deschis scorul pentru belgieni în minutul 26, dar Marcos Antonio a egalat în minutul 37, iar "ciocănarii" s-au dezlănțuit în repriza secundă. Paqueta (55), Rice (58) și Antonio (63) au marcat golurile care au dus formația londoneză în careul de ași.
Cel mai dramatic meci al serii a avut loc în Olanda. AZ Alkmaar pieruse cu 0-2 pe terenul lui Anderlecht, dar a avut nevoie de numai 13 minute pentru a restabili egalitatea la general, Pavlidis reușind o dublă. Nu s-a mai marcat până la finalul celor 90 de minute și s-a ajuns în prelungiri, dar tabela a rămas intactă și după cele două reprize suplimentare și totul s-a decis la penalty-uri. Olandezii au transformat fără greșeală 4 lovituri de la punctul cu var, iar ratările lui Vertonghen și Sardella au fost fatale pentru belgieni.
A fost al 13-lea succes pe plan european pentru cei de la Alkmaar în acest sezon, mai mult decât a reușit vreodată orice al club olandez. Recordul le aparținea celor de la Feyenoord, care în sezonul 2021-2022 au câștigat 12 meicuri.
Semifinalele Conference League se vor disputa pe 11 și 18 mai. West Ham și Fiorentina vor fi gazde în manșele tur.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol