Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine sunt Partizan și Sabah, echipele pe care le poate întâlni FCSB în play-off-ul Conference League

Dani Morar

Actualizat 07/08/2023 la 16:03 GMT+3

FCSB și-a aflat azi posibilul adversar din play-off-ul Conference League, dacă va trece de danezii de la Nordsjaelland. Roș-albaștrii se vor duela cu învingătoarei dublei dintre Sabah FC (Azerbaidjan) și Partizan Belgrad (Serbia).

Farul - FCSB

Credit imagine: Eurosport

FCSB și-a aflat astăzi posibilele adversare din play-off-ul Conference League. Roș-albaștrii au o misiune dificilă în drumul spre grupe, urmând ca în această săptămână să joace prima manșă din dubla cu Nordsjaelland.
Dacă va reuși să îi elimine pe danezi, vicecampioana României va da peste câștigătoarea dublei Sabah – Partizan. Se poate spune că FCSB a avut noroc la tragerea la sorți, ținând cont că a evitat adversari mult mai dificili, precum Fiorentina, Club Brugge și PAOK.
Sabah Baku și Partizan Belgrad se întâlnesc joi, în prima manșă a dublei din turul 3 preliminar al Conference League. Azerii vor fi gazde în tur, având cote cuprinse între 3,60 și 4 pentru victorie, în timp ce oaspeții pornesc ca favoriți, cu cote cuprinse între 1,90 și 2.
Sabah și-a început parcursul european în turul 2 din Conference League, după ce a încheiat pe locul 2 în sezonul trecut din campionatul Azerbaidjanului, sub Qarabag, dar peste Neftchi Baku.
În turul 2 din UECL i-au eliminat pe letonii de la RFS cu o dublă victorie: 2-0 și 2-1. Sabah este o echipă înființată în 2017 și au promovat în prima ligă după doar un sezon petrecut în eșalonul secund. Au încheiat sezonul 2018-2019 pe locul 7, progresând an de an, până în sezonul trecut, când au ieșit vicecampioni.
Cea mai bună performanță în Cupa Azerbaidjanului este accederea în sferturile de finală, atinsă de 4 ori până acum. Lotul lor este cotat la 11,2 milioane de euro, cu mult sub cel al FCSB-ului (32,65 milioane de euro). Cel mai valoros jucător este aripa stânga Joy-Lance Mickels, un neamț cu origini congoleze.
Citește și:

Cine este Partizan Belgrad, posibila adversară a FCSB-ului în play-off-ul Conference League

Partizan Belgrad este echipa ce a eliminat-o pe FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, în 2015. Atunci, a fost 1-1 în tur, iar roș-albaștrii conduceau cu 2-1 la pauză, în Serbia. Gazdele au profitat atunci de aportul fanilor și au câștigat manșa secundă cu 4-2, calificându-se în play-off.
Partizan are o echipă mai valoroasă decât cea a vicecampioanei României, potrivit transfermarkt. Întreg lotul sârbilor are o valoare de 39,25 milioane de euro, cu aproape 7 milioane peste cea a bucureștenilor.
Fousseni Diabate este cel mai valoros jucător de la Partizan, cotat la 5 milioane de euro. Jucătorul cu origini din Mali, născut în Franța, evoluează pe postul de aripă dreapta și a jucat la echipe precum Leicester, Amiens sau Trabzonspor.
Partizan a încheiat sezonul trecut pe locul 4 în campionatul Serbiei, fiind direct calificați în turul 3 preliminar din Conference League. Au început noul sezon cu un egal împotriva celor de la TSC, iar apoi au câștigat cu Vojvodina, scor 2-0.
Meciul tur dintre FCSB și Nordsjaelland este programat joi, de la ora 21:30, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo