Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Farul poate întâlni campioana din Azerbaidjan sau Finlanda în play-off-ul Conference League. Marinarii sunt mai valoroși

Maria Olteanu

Publicat 07/08/2023 la 15:46 GMT+3

În urmă cu scurt timp a avut loc tragerea la sorți a duelurilor din play-off-ul Conference League, acolo unde există șanse să ajungă și cele trei echipe românești aflate în competiție, care vor lua în această săptămână startul în turul al treilea preliminar.

Farul Constanța

Credit imagine: Getty Images

Astăzi, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți a duelurilor din play-off-ul Conference League, ultimul pas înainte de grupele competiției europene.
Cele trei echipe românești angrenate în competiție, Farul, FCSB și Sepsi, și-au aflat posibilele adversare, în cazul în care vor reuși să treacă de cel de-al treilea tur preliminar, programat în această săptămână și săptămâna viitoare.
Farul Constanța va întâlni în play-off-ul Conference League, în cazul în care trece de Flora Talinn, învinsa duelului dintre HJK Helsinki (Finlanda) și FK Qarabag (Azerbaidjan). Campioana României va juca prima manșă acasă, pe 24 august, iar returul este programat în deplasare, pe 30 august.
Atât Qarabag, cât și HJK Helsinki sunt campioane în țările lor, la fel ca gruparea de la malul mării, și ea campioană în precedenta ediție.

Cine sunt Qarabag și HJK Helsinki, posibilele adversare ale Farului din play-off-ul Conference League

Qarabag este campioana Azerbaidjanului și ocupanta locului 7 în acest moment în clasamentul intern, după un prim joc și acela pierdut.
Echipa azeră a debutat în cupele europene în turul 1 preliminar din Conference League, trecând în dublă manșă cu 2-1 și 4-0 de Lincoln.
Mai departe, în turul secund al celei mai importante competiții intercluburi la nivel european, Qarabag a fost eliminată de Rakow, echipa lui Sorescu și Racovițan, 2-3 în manșa tur și egal 1-1 în duelul retur.
După eliminarea din UCL, Qarabag a ajuns în turul al treilea preliminar din UEFA Europa League, acolo unde se va duela în dublă manșă cu HJK Helsinki, campioana Finlandei.
Partida tur este programată în Azerbaidjan joi, 10 august, de la ora 19:00, iar returul o săptămână mai târziu, pe 17 august, tot de la ora 19:00, în Finlanda.
Lotul celor de la Qarabag este evaluat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 12.90 milioane de euro. Media de vârstă a echipei este de 26,7 ani, iar cel mai valoros fotbalist este Yassine Benzia, cotat la 1 milion de euro.

Farul, echipa mai valoroasă indiferent de numele posibilei adversare

De partea cealaltă, HJK Helsinki este campioana Finlandei în precedentul sezon, iar în actuala ediție este lider, după 19 meciuri jucate.
În primul tur preliminar din UCL, finlandezii au câștigat dubla cu Larne, 1-0 și 2-2.
În turul secund au fost eliminați de Molde, după 1-0 și 0-2 în dublă manșă.
Acum au retrogradat în cea de-a doua competiție din punct de vedere valoric, Europa League, unde se vor duela cu Qarabag.
Învingătoarea acestei manșe va avansa în play-off-ul Europa League, în timp ce învinsa va juca în play-off-ul Conference League, acolo unde s-ar putea întâlni cu Farul, care trebuie să o elimine pe Flora Talinn.
Valoarea lotului celor de la Helsinki este de 7,55 milioane de euro, iar media de vârstă este de 27 de ani.
Cel mai valoros jucător din echipă este Filip Rogic, cotat la 750.000 de euro.
Farul este o echipă mai valoroasă, cotată la 23,14 milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător al lui Gică Hagi este Tudor Băluță, evaluat la 2.8 milioane de euro.
Meciurile din play-off-ul actualului sezon de Conference League se vor disputa pe 24 și 31 august, în vreme ce faza grupelor va începe pe 21 septembrie și se va încheia pe 14 decembrie.
Săptămâna aceasta, cele 3 echipe românești vor debuta în turul 3 preliminar din Conference League, urmând a avea loc următoarele meciuri:
  • Farul - Flora Tallin (Estonia)
  • FCSB - Nordsjaelland (Danemarca)
  • Sepsi - Aktobe (Kazahstan)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo