Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB și Sepsi pot avea adversari infernali în play-off-ul Conference League. Farul, șansa la revanșă cu Sheriff

Andrei Nicolae

Publicat 05/08/2023 la 12:02 GMT+3

FCSB, Sepsi și Farul sunt cele trei echipe care reprezintă în continuare România în UEFA Conference League, iar toate echipele au șanse să treacă de turul al treilea preliminar. Lucrurile devin aproape imposibile pentru vicecampioana României și pentru câștigătoarea Cupei în play-off, în timp ce constănțenii ar avea șanse mai mari să intre în grupe.

Tavi Popescu și Chiricheș. Oțelul - FCSB. Sursa: GSP.

Credit imagine: Eurosport

FCSB, Sepsi Sfântu Gheorghe și Farul vor juca partidele din turul 3 preliminar Conference League abia pe 10 și 17 august, însă echipele românești își vor afla posibila adversară din ultima fază a preliminariilor încă de luni, 7 august. În cazul în care vor reuși să treacă de adversarele lor peste două săptămâni, grupările din Superligă vor avea parte de adversari și mai dificili în play-off.
Dacă Farul este ocrotită de statutul de campioană și are șanse să dea piept cu echipe din campionate mai slabe, Sepsi și FCSB pot întâlni adversari infernali în faza următoare, din cele mai tari ligi din lume, precum Eintracht Frankfurt, Lille, Fenerbache, Ason Villa sau Fiorentina. Merită menționat în dreptul constănțenilor că în cazul în care se califică în play-off, își pot lua revanșa în fața celor de la Sheriff Tiraspol, care joacă și ei în turul al treilea Conference League, împreună cu alte echipe solide din campionate mai puțin bune.
Iată astfel posibilele adversare ale echipelor românești din play-off-ul Conference League.
Posibilele adversare ale Farului (ruta campioanelor):
  • Astana (Kazahstan) – Ludogorets (Bulgaria)
  • Qarabag (Azerbaidjan) – HJK Helsinki (Finlanda)
  • Zalgiris (Lituania) – Hacken (Suedia)
  • Sheriff Tiraspol (Moldova) – BATE Borisov (Belarus)
  • Zrinjski (Bosnia) – Breidablik (Islanda)
Posibilele adversare pentru FCSB și Sepsi:
  • Eintracht Frankfurt (Germania)
  • Club Brugge (Belgia)
  • AZ Alkmaar (Olanda)
  • Gent (Belgia)
  • Dinamo Kiev (Ucraina)
  • Fenerbahce (Turcia)
  • Lille (Franța)
  • Middtjylland (Danemarca)
  • Partizan Belgrad (Serbia)
  • PAOK Salonic (Grecia)
  • Maccabi Tel-Aviv (Israel)
  • Viktoria Plzen (Cehia)
  • Aston Villa (Anglia)
  • Fiorentina (Italia)
  • Bodo/Glimt (Norvegia)
Citește și:

FCSB, ADVERSAR DIFICIL ÎN TURUL 3 PRELIMINAR DIN CONFERENCE LEAGUE! FARUL ȘI SEPSI AU TOATE ARGUMENTELE SĂ SPERE LA PLAY-OFF

Săptămâna viitoare, cele 3 reprezentante ale României vor juca prima manșă din turul 3 preliminar al Conference League. În mod evident, cea mai grea misiune o va avea FCSB, care va da peste Nordsjaelland. Cele două echipe au loturi la fel de valoroase, cotate fiecare ala aproximativ 32 de milioane de €.
Totuși, danezii vor fi cu siguranță o nucă tare, venind dintr-un fotbal care este superior celui din România. În aceast vară, Nordjaelland și-a permis să plătească 3 milioane de € către Mainz pentru Marcus Ingvartsen, un atacant de 27 de ani, crescut de clubul danez și cedat în urmă cu 6 ani la Genk, pentru 6 milioane de €.
Nordsjaelland este pregătită de Johannes Thorup, un antrenor care are doar 34 de ani și care a fost investit ca principal în ianuarie 2023, după ce a petrecut doi ani și jumătate ca secund. În primele două etape din acest sezon, Nordsjaelland a câștigat cu 4-1 în fața lui Viborg și cu 3-1 la Aarhus, semn că forța ofensivă a echipei este una remarcabilă.
Dacă FCSB va trebui să se autodepășească pentru a merge în play-off, Farul și Sepsi par a fi favorite în dublele pe care le au în față. Campioana României are o șansă mare să ajungă cel puțin în play-off-ul Conference League, deoarece în turul 3 preliminar va întâlni Flora Tallin, campioana Estoniei, care a căzut în Conference League după ce a fost eliminată în turul doi preliminar al Champions League de Rakow (0-4 la general).
Formația din țara baltică este net inferioară Farului ca valoare, având un lot cotat la doar 4,48 milioane de € și, pe deasupra, traversează și o perioadă foarte slabă, înregistrând două remize și 3 eșecuri în ultimele 5 partide oficiale.
Nici Sepsi nu are de ce să se sperie înaintea fazei următoare. Echipa lui Ciobotariu se va duela cu Aktobe, formație care se află pe locul 3 în campionatul Kazakhstanului, după 17 etape. Cele două echipe sunt apropiate ca valoare, cu un ușor avantaj pentru formația covăsneană. Lotul lui Sepsi este cotat la 15,11 milioane de €, în timp ce al kazacilor valorează doar 9,43 de milioane de €, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com. Kazacii s-au calificat în turul 3 preliminar din Conference League după ce au trecut de georgienii de la Torpedo Kutaisi (5-3 la general). În turul din Georgia a fost 4-1 pentru Aktobe, iar la retur s-au impus gruzinii, scor 2-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo