Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Giovanni Piccolomo, dezvăluiri despre perioada petrecută la FC U Craiova! "N-au respectat nimic"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/08/2023 la 14:15 GMT+3

Mijlocașul Giovanni Piccolomo a revenit în fotbalul brazilian după 4 luni la FC U Craiova, ceea ce a fost o experiență nereușită. Sud-americanul se află cu un proces la FIFA în care își acuză fosta echipă că a falsificat o prelungire de contract.

Giovanni Piccolomo

Credit imagine: Getty Images

Cu doar 10 meciuri și un assist, perioada sa în România a fost mai mult marcată de ce s-a întâmplat în afara terenului de joc.
Piccolomo spune că patronul de la FC U Craiova și oficialii clubului i-au falsificat contractul făcându-i o prelungire de doi ani. Mai mult, aceștia i-ar fi falsificat semnătura imediat după ce jucătorul a comunicat că vrea să revină în Brazilia.
Eliberarea a fost posibilă doar după ce echipa juridică a brazilianului a mers la FIFA, moment în care documentele au fost prezentate. În urma acestui proces, Piccolomo a reușit să plece, antrenându-se la Avaí timp de aproape o lună înaintea anunțului oficial.

Piccolomo, un obișnuit al echipelor importante din Brazilia

Înainte de a ajunge la Craiova, brazilianul juca la Sport Recife, un club de tradiție în țara sa. E obișnuit cu cele mai mari cluburi din Brazilia și încă avea posibilitatea să evolueze la un nivel înalt în fotbalul autohton.
A venit în România pentru că i s-a promis că ar urma să fie prezent în multe meciuri. Era o șansă de a avea o experiență plăcuta în Europa, după ce a refuzat câteva oferte în anii trecuți.
Pentru a juca la Craiova, a acceptat un salariu de două ori mai mic decât avea în Brazilia. În plus, în România au fost și întârzieri la plata salariilor.
"Mi-am scăzut mult salariul ca să plec acolo, pentru că am vrut foarte mult să cunosc, să văd cum ar fi această experiență. Și am crezut în promisiunile alea, nu numai cele făcute de patron, dar și cele făcute de Eduard Zelgin, managerul sportiv.
N-au îndeplinit nimic, nicio promisiune. Trebuia să joc, să adun minute în meciuri, să fiu prezent în echipă. Astea au fost promisiunile sportive", a spus fotbalistul.
Piccolomo a spus că patronul s-a implicat la echipă. Asta a început odată cu creșterea performanței lotului. Nicolo Napoli era antrenorul și comanda fără probleme, până la momentul în care FC U Craiova s-a apropriat de locurile de play-off. În play-out, patronul făcea formația echipei și stabilea schimbările în fiecare meci.
"Patronul clubului comanda totul: antrenorii, staff-ul… El, alături de preparatorul fizic, era cel care făcea schimbările. Au vrut să mă oblige să rămân la club timp de doi ani, cu un salariu mai mic decât cel pe care îl aveam în Brazilia, ceva care nu făcea niciun sens", a mai spus brazilianul.
După părerea lui, implicarea conducerii în echipa lui Napoli a fost un element important pentru ca FC U Craiova să nu ajungă la play-off.
"Visul de a fi în play-off era, încet, încet, mai aproape. Patronul a decis că vrea ca lucrurile să se facă așa cum vrea el. Alegerile pe care l-a făcut ar fi putut să fie cu un rezultat bun, dar din păcate, nu au ieșit așa.
Cred că posibilitatea calificării în play-off ar fi fost mult mai mare dacă, în locul lui, ar fi fost antrenorul care ar fi decis", a mai declarat Piccolomo.
Citește și:

Piccolomo nu recomandă FC U Craiova altor fotbaliști brazilieni

Când a ajuns la Craiova, Piccolomo avea contract pentru a doua jumătate a sezonului. Ideea sa era să facă o evaluare cu privire la adaptarea sa în România, și după aceea să aleagă opțiunile de viitor.
"Familia mea nu s-a adaptat, mai mult eram deranjat cu tot ce s-a întâmplat. Deci am decis că nici nu era nevoie să încep negocierile de prelungire.
Nu eram fericit și am vrut să revin în țara mea. Clubul a prelungit contractul pentru doi ani fără consimțământul meu. A fost absurd. Nu sfătuiesc pe nimeni să meargă la acest club", a adăugat brazilianul.
Indiferent de performanța echipei în acea parte a sezonului, faptul că mjlocașul și familia nu s-au adaptat la Craiova era deja un factor decisiv pentru plecarea sa în Brazilia, având în vedere că Piccolomo semnase un contract de câteva luni și nu dorea să-l prelungească.
"Nu eram acolo pentru bani. Eram acolo să joc, să cunosc un fotbal nou. N-am fost fericit, nu m-am adaptat, promisiunile n-au fost respectate. Îi sfătuiesc pe toți fotbaliștii brazilieni să nu meargă să joace pentru acest club unde am fost eu", a mai spus fotbalistul.
Giovanni Piccolomo a debutat la Avaí pe 1 august, în meciul de pe teren propriu cu Guarani, scor 1-2, contând pentru etapa a 20-a din Série B. Echipa luptă să evite retrogradarea.
"Sunt foarte bucuros în ceea ce privește revenirea mea la Avaí, un club cu care am fost campion al statului Santa Catarina. În sezonul acela, am reușit și promovarea în Série A.
Sunt mulțumit de oportunitatea pe care am primit-o chiar dacă am trecut printr-o astfel de situație. Mi-au deschis ușile într-un moment în care am avut nevoie de asta", a conchis Piccolomo.
Cât despre FC U Craiova, clubul consideră că brazilianul și-a reziliat contractul în mod unilateral. Mai mult, că ar fi activat o clauză automată de prelungire. Clubul contestă cazul la FIFA și cere 2,5 milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo