Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spectacol și răsturnări în meciurile zilei din Conference League! Dramatism total la Amsterdam

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/02/2024 la 00:06 GMT+2

UEFA Europa Conference League a revenit cu primele meciuri din play-off-ul pentru faza eliminatorie. Ocupantele locurilor 2 din grupe se înfruntă cu ocupantele locurilor 3 din Europa League, iar spectacolul nu a lipsit. În primele meciuri ale zilei s-au marcat 15 goluri, iar Ajax a revenit de la 0-2 pe teren propriu, împotriva norvegienilor de la Bodo/Glimt.

Fares Chaibi (Eintracht Frankfurt) im Spiel gegen Union Saint-Gilloise

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Maccabi Haifa 1-0 Gent
Maccabi Haifa a este favorită la calificarea în optimi, după victoria la limită de pe teren propriu, împotriva belgienilor de la Gent. Gazdele au deschis scorul abia în repriza a doua, prin Frantzdy Pierrot, care a marcat în minutul 65 pentru a oferi avantaj campioanei din Israel. Jucătorul din Haiti l-a învins pe portarul advers cu o execuție lobată.
Betis 0-1 Dinamo Zagreb
Croații au reușit să învingă defensiva andaluzilor cu un sfert de oră înainte de final. Bruno Petkovic a transformat o lovitură de pedeapsă, iar Dinamo a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în optimi, după o victorie pe unul dintre cele mai "grele" stadioane din Spania.

Dramatism total la Amsterdam

Noua campioană a Norvegiei, Bodo/Glimt, a avut 90 de minute de vis pe Johan Cruyff Arena. Echipa care a eliminat-o pe Sepsi din play-off-ul competiției a deschis scorul prin Albert Gronbaek, în minutul 16. Mijlocașul danez a profitat și de o mică deviere a lui Jorrel Hato.
Gronbaek a reușit "dubla' în repriza secundă, după ce nordicii au profitat de o greșeală în defensiva "lăncierilor". Olandezii au marcat în minutele de prelungire prin Branco van den Boomen, din penalty, după ce un adversar a primit direct cartonașul roșu. Cu un om în minus din minutul 91, norvegienii au mai cedat o dată, iar Steven Berghuis a egalat în al 7-lea minut al prelungirilor. Astfel, soarta calificării se ca decide în returul din Norvegia.
Servette 0-0 Ludogorets
În meciul dintre elvețienii de la Servette și Ludogorets Razgrad nu s-a marcat, astfel echipa calificată se va decide săptămâna viitoare, în Bulgaria
Molde 3-2 Legia Varșovia
Molde putea să-și asigure în mare parte calificarea în optimi, având în vedere că a condus cu 3-0 împotriva Legiei Varșovia. Campioana Norvegiei din 2022 a avut o primă repriză colosală, cu 3 goluri marcate în doar 12 minute. Gulbrandsen de două ori și Kaasa au dus scorul la 3-0, încă din minutul 24.
Deținătoarea Cupei Poloniei a revenit în joc în minutul 63, prin reușita lui Josue, iar oaspeții s-au apropiat la un singur gol în minutul 71. Augustyniak a marcat cu o lovitură de cap, iar Legia rămâne cu șanse bune la calificarea în optimi, după un început de meci dezastruos.
Union Saint-Gilloise 2-2 Frankfurt
Cei de la Frankfurt au marcat extrem de repede, prin Fares Chaibi. Algerianul a deschis scorul în minutul 3, contra belgieilor. Nemții și-au majorat repede avantajul cu reușita lui Sasa Kalajdzic, ajuns sub formă de împrumut de la Wolves în această iarnă. Austriacul a finalizat un contraatac de manual, iar în minutul 10 era deja 2-0.
Union a redus din diferență pe final de repriză. Rasmussen a marcat la trecerea primei jumătăți de oră, profitând de o greșeală a experimentatului Ellyes Skhiri. Belgienii au restabilit egalitatea în minutul 68, prin Nilsson. Gazdele au primit o lovitură cu 12 minute înainte de final. Mijlocașul Charles Vanhoutte a primit al doilea cartonaș galben, compromițând șansele echipei sale la o posibilă victorie de poveste.
Citește și:

Spectacol în primele mecuri din Conference League

Sturm Graz 4-1 Slovan Bratislava
Meciul dintre Sturm Graz și Slovan Bratislava a început cu goluri rapide marcate de ambele părți. Gazdele au deschis scorul în minutul 4, prin Biereth, iar la mai puțin de 5 minute, Gerson Rodrigues a restabilit egalitatea. Austriecii au revenit la conducere cu ajutorul lui Stankovic, iar al treilea gol al lui Sturm a fost marcat de Kiteishvili, din lovitură de la 11 metri.
Vladimir Weiss, mijlocașul slovacilor, a primit cartonașul roșu la doar 10 minute după ce a intrat pe teren. Omul în plus s-a văzut pe final, când Amady Camara a închis meciul cu scorul de 4-1. Sturm este cu un pas și jumătate în optimile competiției, după o victorie de necontestat.
Olympiacos 1-0 Ferencvaros
Grecii și-au asigurat victoria târziu, cu un gol marcat în minutul 83. Marocanul El Kaabi a adus bucuria pe "Georgios Karaiskakis" în fața maghiarilor de la Ferencvaros. Aceștia au suferit prima înfrângere din actualul sezon de Conference League, incluzând și faza calificărilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo