Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Portugalia, Franța și Anglia au câștigat în prima etapă din Liga Națiunilor. Rezultatele serii

Cosmin Cioboata

Actualizat 06/09/2020 la 00:21 GMT+3

În această seară s-au disputat ultimele meciuri din prima etapă a Ligii Națiunilor. Portugalia, Franța, Belgia și Anglia s-au impus în partidele disputate în Liga A a competiției internaționale.

Kylian Mbappe și Antoine Griezmann, jucătorii naționalei Franței

Credit imagine: Getty Images

Liga Națiunilor | Portugalia - Croația 4-1

Cristiano Ronaldo n-a fost prezent la meciul din această seară, din cauza unei accidentări inedite: starul portughez a fost înțepat de o albină și s-a infectat la un deget. Chiar și fără talismanul lor, lusitanii s-au impus categoric, scor 4-1, în fața vicecampioanei mondiale, Croația.
Cancelo a deschis scorul în minutul 41, cu un șut superb expediat în vinclul porții lui Livakovic. Diego Jota a dublat avantajul gazdelor în minutul 58, după o cursă fulgerătoare în careul croaților. Atacantul lui Wolves a fost lansat excelent de Guerreiro și a finalizat cu un șut la colțul lung.
Joao Felix a dus scorul la 3-0 în minutul 70, cu un șut violent de la marginea careului. Mingea a lovit pământul înainte să ajungă în fața portarului, transformând execuția într-una foarte greu de parat.
Au fost primele goluri înscrise de Diego Jota și Joao Felix pentru naționala Portugaliei.
Petkovic a redus din diferență în minutul 90+1, după o combinație cu Rebic. Croatul l-a învins pe Lopes cu un șut plasat.
Tot Portugalia a fost cea care a avut ultimul cuvânt de spus. Bruno Fernandes a executat un corner în minutul 90+5, Pepe s-a înălțat în careu și a trimis către poartă, iar Andre Silva s-a asigurat că balonul scutură încă o dată plasa Croației.

Liga Națiunilor | Suedia - Franța 0-1

Campioana mondială a învins-o pe Suedia, la Stockholm, scor 1-0, după un gol înscris de Kylian Mbappe în minutul 41. Starul lui PSG a driblat elegant un adversar, mingea a rămas cu noroc în posesia lui, apoi a finalizat cu un șut dintr-un unghi aproape imposibil. Mingea a trecut miraculos printre bară și goalkeeper-ul Olsen.
Antoine Griezmann putea dubla avantajul Franței la ultima fază a meciului, dar vârful Barcelonei a ratat lovitura de la 11 metri. Lindelof l-a împins în careu pe Martial, coechipierul său de la Manchester United, iar arbitrul a dictat penalty. Griezmann a trimis mult peste poartă, ajungâng la a 3-a lovitură de pedeapsă consecutivă ratată la națională.

Liga Națiunilor | Islanda - Anglia 0-1

Naționala Albionului, condusă de Gareth Southgate, a câștigat cu mari emoții, în prelungirile duelului de la Reykjavík.
La pauză, tabela indica scorul de 0-0, după o primă repriză săracă în ocazii de poartă. Ritmul meciului a crescut considerabil în a doua parte, odată cu eliminarea lui Walker. Fundașul Angliei a văzut al doilea cartonaș galben și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică.
Egalitatea numerică s-a restabilit în minutul 90, când Ingason a comis henț în propriul careu, blocând șutul lui Sterling. Arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri, pe care același Sterling a executat-o cu mult calm și și-a adus echipa în avantaj.
Trupa lui Southgate a tremurat teribil în minutul 90+3, când Gomez l-a faultat în careu pe Fridjonsson, iar centralul a dictat un nou penalty, de această dată pentru nordici. Bjarnason a ratat, trimițând agonizant peste bara transversală.
În celălalt meci al grupei, Belgia s-a impus cu 2-0 pe terenul Danemarcei, grație golurilor înscrise de Denayer (9') și Mertens (77').

Rezultatele zilei în Liga Națiunilor:

Liga A:
  • Islanda - Anglia 0-1
  • Danemarca - Belgia 0-2
  • Portugalia - Croația 4-1
  • Suedia - Franța 0-1
Liga C:
  • Macedonia de Nord - Armenia 2-1
  • Azerbaijan - Luxemburg 1-2
  • Cipru - Muntenegru 0-2
  • Estonia - Georgia 0-1
Liga D:
  • Gibraltar - San Marino 1-0
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo