CSA Steaua, Rapid, Petrolul Ploiești, Politehnica Timișoara și UTA Arad sunt doar câteva dintre echipele ale căror fani își doresc enorm să fie prezenți la meciurile favoriților, respectând regulile împotriva Covid-19.
Aceștia au propus un plan prin care riscul infectării cu noul coronavirus va fi diminunat semificativ, dacă vor putea reveni în arene.

Scrisoarea deschisă a ultrașilor către Guvernul României

Fotbal
Chelsea a avut o altă prestație modestă la Brighton, Romelu Lukaku a fost din nou "absent"
ACUM 7 ORE
"Scrisoare deschisă către Guvernul României,
Suporterii de fotbal din România vă adresează rugămintea de a reflecta asupra posibilității ca partidele de fotbal din România să se desfășoare cu public, bineînțeles, într-un mod de organizare adaptat la pandemia de COVID-19.
Fotbalul se joacă pentru suporteri, jucătorii intră pe teren pentru fani și nimeni nu-și dorește să evolueze pe stadioane goale. Acum, odată cu acest nou set de măsuri, deschiderea spațiilor culturale și a restaurantelor, credem că și întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare și, cu sprijinul tuturor factorilor implicați, incluzând aici suporterii, ar putea deveni posibilă.
Pentru suporteri, peluza este o familie și întotdeauna vom fi apropiați, însă având în vedere contextul pandemic, pentru siguranța tuturor participanților și a celor apropiați, vom face tot posibilul să respectăm normele de distanțare fizică.
În acest sens, vă aducem în atenție câteva aspecte de luat în calcul, care ar putea ajuta, deopotrivă, la conturarea unui mediu sigur pentru spectatori, cât și la continuarea susținerii sportului românesc, îndeosebi având în vedere investițiile importante în construirea unor stadioane, care rămân goale, spre părerea de rău a suporterilor. Așadar, vă rugăm să aveți în vedere următoarele idei:
  • Meciurile de fotbal se desfășoară în aer liber, pe stadion, iar distanțarea se poate respecta ușor prin permiterea, la început, a unui număr limitat de persoane;
  • Accesul la meciuri s-ar putea face în siguranță, respectând câteva condiții generale acestor vremuri: purtarea măștii de protecție, măsurarea temperaturii individuale la intrarea în arenă; atât intrarea, cât și ieșirea să se producă treptat, nu în aglomerație;
  • UEFA a decis ca disputarea Supercupei Europei, care va avea loc în Budapesta, să se joace cu spectatori, dând un exemplu că lucrurile revin, treptat, către normalul pe care îl știam cu toții.
  • În țări precum Franța, Polonia, Rusia, Suedia, Grecia, Ungaria, Bulgaria se permite deja disputarea meciurilor cu asistență în tribune, în vreme ce Spania și Germania se pregătesc de această revenire.
Suntem pe deplin conștienți de perioada delicată în care încă ne aflăm, însă credem, în aceeași măsură, că viața ar trebui să își reia cursul, în condițiile adaptate pandemiei și că sportul are nevoie de susținerea financiară și morală a iubitorilor acestuia.
Cu respect,
AS47, SudSteaua.ro, Suporter Club UTA, Ultras Arad, Peluza Nord - Rapid București, Camarazii, Peluza Sud Craiova, Peluza Sud Timişoara, Asociația Nodul Petrolist, Peluza Latina, Grupul Ploiești România, Asociația Suporterilor Corviniști, Peluza Nord Hunedoara, Guardia Ultra Reșița, Ultras Galați, Peluza Marină Farul, Nord Sibiu, Asociația D’acii Sibiu, Peluza Vișinie Cluj Napoca, A.I.S.C.P., Commando Mediensis, Peluza Nord Iasi, Peluza Nord Pitești, Liga Suporterilor Stegari, SR Brașov, Asociația Voluntarilor Olimpiști din Satu Mare, Commando Bulldogs Baia Mare, Peluza Nord Vaslui", se arată în comunicatul emis de ultrașii echipelor din România, către Guvernul României.
Romanian Liga I
Deian Sorescu a plecat de la Dinamo! Clubul a acceptat oferta venită pentru jucător
ACUM 7 ORE
Africa Cup of Nations
Surpriză mare la Cupa Africii pe Națiuni. Ghana a pierdut cu Comoros și a plecat acasă
ACUM 8 ORE