Federaţia îi reproşează arbitrului gambian Bakary Gassama mai ales un fault la primul gol al Camerunului.
"FAF este hotărât să folosească toate căile permise legal pentru a-şi recupera drepturile şi a rejuca meciul în condiţii care să garanteze onestitatea şi parţialitatea (sic) arbitrajului", a precizat FAF. Ea a cerut FIFA să deschidă o anchetă "pentru a face lumină asupra arbitrajului de la acest meci".

Algeria a pierdut calificarea la Cupa Mondială în minutul 124

World Cup Qualification CAF
Mahrez ratează Campionatul Mondial, după un gol primit de Algeria în minutul 120+4
30/03/2022 LA 06:21
Camerunul s-a calificat dramatic, impunându-se în deplasare în faţa Algeriei cu 2-1, după ce pierduse acasă cu 0-1. ''Leii neîmblânziţi'' au marcat golul victoriei în min. 120+4, prin Karl Toko Ekambi, atacantul lui Lyon.
Camerunezii, la care Michael Ngadeu-Ngadjui (ex-FC Botoşani) şi Collins Fai (ex-Dinamo) au fost integralişti, au deschis scorul prin Eric Maxim Choupo-Moting (22), dar algerienii au egalat prin Ahmed Touba (118) şi au crezut că nu mai pot scăpa calificarea, însă a venit golul lui Ekambi la ultima fază.
În cursul zilei de joi, după depunerea acestui apel, preşedintele FAF, Charaf-Eddine Amara, a demisionat.
"Eliminarea a fost ca sfârşitul unui vis. Zece secunde ne-au despărţit de visul nostru. Aşa e fotbalul, uneori e crud", a explicat Amara într-un briefing de presă la sediul FAF.
Eliminarea echipei Algeriei "nu trebuie văzută ca o dramă naţională, chiar dacă este vorba de o decepţie populară", a declarat Amara.
Legat de apelul FAF, el a spus că "şansele de a rejuca meciul sunt mici" şi că "nu vrea să le vândă iluzii" suporterilor algerieni.
Sursa: Agerpres
https://i.eurosport.com/2022/03/30/3347115.jpg
Fotbal
Salah, mesaj după finala pierdută la Cupa Africii: "Ne vom lua revanșa cu Senegalul!"
08/02/2022 LA 10:09
Fotbal
Moment memorabil în finala Cupei Africii. Ce a făcut Salah înainte ca Mane să bată penaltyul
07/02/2022 LA 05:21