Astfel, principalul for de conducere al fotbalului mondial a oferit un punct de vedere după suspendarea partidei. Partida dintre Brazilia și Argentina, contând pentru calificările la Cupa Mondială din 2022, a fost întreruptă în minutul 7, din cauza reprezentanților autorităților sanitare, care au pătruns pe teren, acuzându-i pe 4 dintre jucătorii naționalei lui Lionel Scaloni că ar fi încălcat protocolul medical impus de pandemia de coronavirus.
În cele din urmă, jucătorii au ieşit de pe teren, iar la aproximativ o oră după întreruperea partidei, CONMEBOL a confirmat suspendarea acesteia, iar acum FIFA va analiza incidentul petrecut în detaliu.
World Cup Qualification CONMEBOL
FIFA ar putea exclude o națională de la Mondial! Cine ar putea profita într-un asemenea scenariu
11/05/2022 LA 16:39

FIFA va analiza situaţia

Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovanni Lo Celso și Emiliano Buendia sunt cei patru fotbaliști aflați în atenția autorităților braziliene. Jucătorii sunt legitimați la cluburi din Anglia și nu ar fi avut voie să se afle la meci. Asta pentru că protocolul federal le impune o perioadă de carantină celor care au călătorit în ultimele 14 zile în țări printre care și Marea Britanie.
Iată comunicatul de presă emis de FIFA în această după-amiază: "FIFA regretă momentele care au dus la suspendarea meciului dintre Brazilia și Argentina, în timpul calificărilor CONMEBOL pentru CM 2022, care au făcut ca milioane de fani să nu se poată bucura de duelul a două dintre cele mai importante naționale din lume. Primul raport oficial al meciului a fost trimis către FIFA. Informațiile vor fi analizate de forurile disciplinare competente, iar o decizie va fi luată în timp util".
Nu a fost stabilită nicio dată pentru reluarea partidei, vehiculându-se că Brazilia ar putea câştiga"la masa verde"din cauza presupusei încălcări a procedurilor de carantină din partea jucătorilor din Argentina.
Momentan, cele două naţionale se pregătesc pentru următoarele partide din preliminariile Cupei Mondiale, astfel Brazilia va întâlni Peru, în timp ce Argentina va juca cu Bolivia.
Potrivit Federației Argentiniene de Fotbal, cele 10 țări din CONMEBOL au încheiat un acord prin care fotbaliștii au voie să circule în cadrul bulei sanitare, putând astfel să participe la partidele din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.
Cu toate astea, autoritățile sanitare din Brazilia au precizat că "jucătorii respectivi, sosiți cu un zbor de la Caracas (Venezuela) la Guarulhos (aeroport din Sao Paulo), au declarat că nu au călătorit în niciuna din cele patru țări supuse restricțiilor în ultimele 14 zile".
World Cup Qualification CONMEBOL
Anunțul lui Lionel Messi după partida Argentina – Venezuela. "Voi lămuri multe lucruri"
26/03/2022 LA 13:45
World Cup Qualification CONMEBOL
Messi s-a întors în Argentina, a marcat și a dansat alături de fani după victoria cu Venezuela
26/03/2022 LA 06:30