Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul Argentinei explică neconvocarea lui Messi: "A fost lovit tare de COVID"

Romeo Ene

Actualizat 27/01/2022 la 17:04 GMT+2

Lionel Messi a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la finalul anului 2021, însă argentinianul nu s-a recuperat complet după boală.

Lionel Messi feiert seinen Treffer gegen Uruguay mit einer Geste zum Himmel

Credit imagine: Getty Images

El nu a fost convocat pentru partidele Argentinei cu Chile și Columbia, în contextul calificărilor pentru Campionatul Mondial de la sfârșitul acestui an, iar selecționerul "pumelor", Lionel Scaloni, a explicat motivele neselecționării starului de la PSG.
Coronavirusul l-a afectat destul de mult pe jucător, după cum susține Scaloni, iar el a preferat să nu riște nimic. Argentina este aproape calificată la Campionatul Mondial, iar selecționerul a considerat că este mai bine pentru jucător să rămână acasă.
El a jucat un singur meci pentru PSG de la revenire, în partida cu Reims, câștigată cu 4-0.

Scaloni a decis să nu-l convoace pe Lionel Messi

Selecționerul Argentinei, Lionel Scaloni a susținut conferința de presă premergătoare duelului cu Chile, din calificările pentru Cupa Mondială și a vorbit despre Lionel Messi, a cărui sănătate a fost afectată de COVID-19: "E clar că ne-ar fi plăcut să-l avem aici, cu noi. Am vorbit cu el și mi-a spus faptul că a fost lovit tare de COVID.
Este important pentru el să se facă bine și de aceea am decis că cea mai bună opțiune pentru el este să rămână la clubul său", a declarat Scaloni, conform Goal.
Conferința de presă a fost transmisă în direct pe Instagram, iar Messi le-a făcut o surpriză fanilor săi, intrând pe live și transmițând un scurt mesaj: "Salutări, tuturor".
CITEȘTE ȘI:
Scaloni a fost și el depistat pozitiv cu COVID-19, iar Argentina va face deplasarea în Chile fără căpitan și fără selecționer. În locul lui Leo, Angel Di Maria va purta banderola de căpitan.
Nu va fi prima oară când se va întâmpla acest lucru. Di Maria a fost căpitan al Argenetinei și în partida cu Uruguay, din luna noiembrie, atunci când Messi a fost rezervă.
Di Maria a înscris atunci golul victoriei pentru "pume".
"Întrebarea referitoare la cine va purta banderola de căpitan este destul de logică. Angel este de mulți ani la echipa națională și este un tip care transmite foarte multe colegilor săi, este foarte iubit, nu avem nicio îndoială", a adăugat Scaloni.
Argentina este pe locul 2 în clasamentul pentru calificările la Campionatul Mondial de anul acesta, cu 29 de puncte după 13 meciuri, cu 12 mai mult față de locul 5, ocupat de Peru, care duce la baraj.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo