Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elogii pentru Ianis Hagi în presa internațională! Performanța românului a ajuns până în Brazilia

Nicu Savin

Actualizat 26/03/2021 la 11:59 GMT+2

Ianis Hagi a marcat primul gol pentru naționala mare a României, iar reușita mijlocașului de la Glasgow Rangers nu a fost trecută cu vederea de presa internațională. Elogiile au curs la adresa românului inclusiv în publicațiile din Brazilia.

Ianis Hagi

Credit imagine: Eurosport

România a fost aproape să rateze debutul în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, dar golul lui Ianis Hagi contra Macedoniei de Nord a adus toate punctele pentru echipa antrenată de Mirel Rădoi. Primul gol marcat de mijlocașul de 22 de ani pentru națională a atras atenția presei internaționale, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia.
Contul de Twitter în limba germană a celor de la UEFA a salutat reușita lui Ianis, dar și alte publiații importante din Europa și numai au evidențiat performanța românului.
"Fiul lui Hagi iese la rampă! Un gol înscris de Ianis Hagi cu câteva minute înainte de final a adus victoria României în meciul cu Macedonia de Nord (3-2). România şi-a arătat superioritatea în prima repriză şi şi-a dublat avantajul în partea secundă. Formaţia lui Igor Angelovski a reacţionat şi a egalat, după două goluri înscrise în două minute.
Introducerea lui Ianis Hagi pe teren, în locul lui Florin Tănase, cu 10 minute înainte de final, a fost cheia. Fiul legendarului Gică Hagi a înscris golul victoriei, cu 4 minute înainte de final.", au scris spaniolii de la AS, citați de digisport.ro.
Presa din Scoția nu putea omite prestația jucătorului de la Rangers: "Ianis Hagi tocmai a înscris primul său gol pentru România şi în acelaşi timp golul victoriei cu Macedonia: 3-2.", au notat cei de la Rangers Chat.

Golul lui Ianis Hagi a ajuns până în presa din Brazilia

Nu doar publicațiile din Europa au remarcat golul marcat de Ianis contra Macedoniei. Brazilienii de la Guia de Futebol au scris despre finalul nebun din meciul de pe Arena Națională, scoțând în evidență performanța mijlocașului, dar având cuvinte mari și la adresa tatălui său.
"În nod normal, nu am scrie despre România şi Macedonia de Nord, dar s-a întâmplat ceva special: România a fost egalată de la 2-0 în doar două minute, când fiul unui fost jucător celebru a intrat în scenă. Campion cu Rangers, Ianis Hagi (22 de ani), fiul legendarului Gică Hagi, a înscris golul victoriei.", au scris jurnaliștii din Brazilia.

Ianis Hagi a explicat gestul de după marcarea golului victoriei cu Macedonia de Nord

După ce a marcat golul decisiv al meciului în minutul 86, Ianis Hagi a dus mâna la gură, făcând semnul clasic de ”liniște” pentru ca apoi să sărbătorească alături de Mirel Rădoi. Tânărul internațional a explicat la finalul partidei care au fost motivele pentru acest mod de a sărbători prima lui reușită în tricoul naționalei.
"Istoria noastră e mult mai lungă, am avut succes împreună, am vrut să arăt că între mine și el nu e nimic, cam atât. Rolul meu pe teren este să fac diferența, îmi place mereu să fiu acolo când echipa are nevoie de mine.", a declarat Ianis.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo