Larisa Iordache a abandonat înaintea finalei de la bârnă din cauza durerilor pe care le-a resimțit la gleznă. Sportiva a plecat din sală cu ochii în lacrimi și folosindu-se de cârje, vizibil afectată de faptul că nu a putut lupta pentru o medalie.
După decizia de a se retrage din competiție, Larisa Iordache a primit un mesaj emoționant din partea Nadiei Comăneci. Fosta mare campioană i-a transmis sprijinul și iubirea sa tinerei gimnaste.
"Te iubim, Larisa Iordache! Suntem mândri pentru ceea ce ai făcut pentru sportul nostru!", a scris Nadia într-un story postat pe contul său de Instagram.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
https://i.eurosport.com/2021/08/03/3193033.jpg

"Drumul meu este împietrit!"

Larisa Iordache și-a dorit până în ultimul moment să concureze în finala de la bârnă, după calificări antrenându-se constant pentru a putea intra în cursa pentru medalii. În această dimineață, sportiva a făcut câteva mișcări de încălzire, dar nu putea împinge în picior, iar riscul unei accidentări și mai grave era foarte mare, așa că a luat decizia de a se retrage.
Ulterior, gimnasta în vârstă de 25 de ani a postat un mesaj amplu pe rețelele de socializare, explicând ce înseamnă pentru ea absența din finala de la bârnă.
"Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci. Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit... durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om.
Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine și pentru ființa care m-a împins pe drumul acesta, care din păcate nu mai este lângă mine și nu mai pot obține un cuvant de încurajare de la ea... însă știu că am iubirea necondiționată a familiei mele. Vă iubesc! Este greu, greu... pentru că de data asta chiar am crezut că o să fie bine totul. Însă drumul nu se oprește aici cu această șansă nefructificată. Momentan pun puțină pauză și o iau de la capăt când o să fiu pregatită să reiau totul din punct de vedere psihic, cât și fizic.
Antrenorilor mei vreau să le spun că îi iubesc pentru că indiferent de situație ei au crezut în mine și în tot ceea ce am făcut. Și pentru că au pornit cu mine pe drumul ăsta chiar când nu aveam pe nimeni lânga noi. Și vă apreciez pe voi, pe cei ce au sperat și m-au încurajat", a scris Larisa Iordache.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23