Debutul Jocurilor Olimpice se apropie vertiginos, iar sportivii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile. Gimnastica este un sport care altă dată aducea delegației României o sumedenie de medalii, însă la ediția de la Tokyo speranțele noastre se leagă de numai 3 sportivi: Larisa Iordache, Maria Holbură și Marian Drăgulescu.
Cele 2 gimnaste românce calificate aveau dreptul de a lua startul în calificările de la individual compus (toate cele 4 aparate), însă Larisa Iordache a decis să participe doar în competiția de la bârnă, aparatul ei favorit, la care speră să câștige o medalie.
Decizia Larisei vine ca urmare a problemelor medicale care o frământă în continuare, iar anunțul a fost făcut prin intermediul Federației Române de Gimanstică.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
"Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament și în sala de competiții, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniștită când mă voi prezenta în fața arbitrelor!", a declarat Larisa conform unei postări pe pagina de Facebook a FRG.
În schimb, Maria Holbură va concura în calificări la toate cele 4 aparate: bârnă, sol, sărituri și paralele.
  • Joi este a doua zi de concursuri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar programul va fi unul extrem de interesant: Honduras - România şi Brazilia - Germania sunt capetele de afiş, în competiţia de fotbal. Programul poate fi văzut aici.

#ETalks cu Larisa Iordache despre Jocurile Olimpice de la Tokyo

Marian Drăgulescu a efectuat primul antrenament în sala de concurs de la Tokyo

Marian Drăgulescu va concura la Tokyo la sărituri, probă la care a scris istorie la nivel mondial în ultimii 20 de ani, cucerind 4 titluri mondiale, 3 europene și un bronz la Jocurile Olimpice de la Atena (2004). Românul mai are alte o medalii olimpice la Atena: argint la sărituri și bronz cu echipa.
După ce s-a acomodat cu condițiile de cazare și masă din satul olimpic, veteranul de 40 de ani a intrat astăzi pentru prima dată în impozanta sală Ariake Gymnasium Centre din Tokyo, acolo unde se vod desfășura toate concursurile olimpice de gimanstică din acest an.
La sfârșitul antrenamentului, Marian era mulțumit: "Am două sărituri încă foarte valoroase în acest moment. Mai am de muncit încă două zile pentru a pune la punct ultimele detalii."
Competițiile de gimnastică de la Tokyo vor debuta pe 24 iulie, cu calificările de la masculin, urmând ca pe 25 iulie să aibă loc calificările la feminin. Dacă vor obține rezultate bune în calificări, gimanștii români vor concura pentru medalii pe 2, 3 și 4 august, când vor avea loc finalele pe aparate.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo mâine. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23