Larisa Iordache visează la medalia olimpică, în proba sa favorită, dar din păcate nu se află în cea mai bună formă fizică. Chiar și așa, specialiștii estimează, că, dacă va reuși să rămână pe aparat, are o șansă bună la medalie. Pentru că are o dificultate a exercițiului superioară majorității rivalelor.

Simone Biles revine în arenă la Jocurile Olimpice, în finala de la bârnă

Printre acestea se numără și Simone Biles, sportiva care a avut atât de multe probleme cu sănătatea mentală în ultima săptămână și jumătate. Văzută de toți marea vedetă a Jocurilor Olimpice, sportiva din SUA a cedat sub presiune. A abandonat finala pe echipe și apoi a renunțat la fiecare din finalele pe aparate, nesimțindu-se pregătită psihic.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
Surprinzător, Simone a decis să participe în finala de la bârnă, chiar dacă aici sunt cele mai mari șanse să se rateze. Explicația e simplă: gimnasta de peste Ocean a terminat pe 3 la Rio și a vrut mereu, de atunci, să își ia revanșa.
Laurie Hernandez, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, cu echipa SUA și argint olimpic la aceeași ediție a JO, la bârnă, a prefațat finala de azi și a vorbit despre situația în care se află buna sa prietenă.
"Va fi foarte dificil pentru Simone, când ai un blocaj mental e greu să iasă totul perfect, mai ales la bârnă. E un joc al minții, nu ține de cât de bine ești pregătită neapărat, ci de cum gestionezi presiunea. Sper să tragă aer în piept înainte de exercițiu, să își amintească faptul că s-a antrenat ore întregi, zi de zi, și să își spună că e pregătită. Are nevoie să își conecteze mintea cu trupul", și-a început Laurie Hernandez discursul, într-un interviu pentru olympics.com.

Mentalul, cel mai important în finala de la bârnă

Mentalul are rolul cel mai important în finala de la bârnă și cel mai bine pentru sportive ar fi să își golească mintea, să nu se gândească la presiune și să aibă încredere totală că repetările din sală vor genera un exercițiu bun.
"E terifiant să fii într-o finală olimpică la bârnă. Îmi venea să plâng încontinuu înainte de concurs. Apoi, după ce s-a încheiat finala, am plâns, m-am descărcat. E o adevărată probă a nervilor. Când ești sus pe bârnă, îți dorești să ai colegele cu tine, să simți că te încurajează, dar nu e ca la echipe. Sunt emoții mari, dar eu, odată ce am urcat pe aparat în finala de la Rio mi-am zis: "Ia stai, cunosc bine bârna, știu ce am de făcut". Mușchii au memoria lor, totul vine de la sine, trebuie doar să rămâi concentrat. Ideal e să poți să te relaxezi și să lași corpul să își facă treaba", a mai spus Laurie Hernandez pentru siteul oficial al competiției.
Dincolo de presiune, fetele vor trebui să fie foarte atente la cele mai mici detalii. Fiind ultima finală feminină, arbitrii vor fi foarte atenți la orice mici inexactități și vor demonstra intransigență.
"Arbitrii de la bârnă vor fi foarte meticuloși, e ultima zi de concurs. Vor fi atenți la fiecare mică inexactitate, de aici se vor scădea puncte la execuție. Fetele trebuie să fie atente la legări, aici pot pierde puncte pe partea de dificultate al exercițiilor", a completat gimnasta.
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/03/3191773.jpg
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23