Nu a mai rămas mult timp până când Larisa Iordache va intra în concurs la Jocurile Olimpice. Finala la bârnă este pe 3 august, ora 11:50, în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player. Din păcate, gimnasta româncă nu a fost aptă 100% pentru a se antrena, ba chiar a făcut-o cu dureri.
Antrenorul Larisei Iordache, Cristian Moldovan, a vorbit cu Gazeta Sporturilor despre starea de sănătate a gimnastei, înainte de marea finală.
"Tragem până în ultimul moment. Nu ne gândim sub nicio formă ca Larisa să renunțe la finală. O doare piciorul, nu poate să împingă în el pentru coborâre și pentru flick-flack-ul de 360 de grade. A reușit să facă două flick-uri, o piruetă, dar deocamdată e greu. Sperăm să mai scadă intensitatea durerii.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
Infiltrații a făcut o singură dată la clinica din Satul Olimpic, în rest e pe tratament fizioterapeutic, antiinflamatorii. Cei din staff-ul medical se ocupă extraordinar de situație, doamna doctor Torje, șeful echipei medicale Dan Tănase, Vasile Oșean de la lotul de canotaj, toți sunt focusați pe recuperarea Larisei", a spus antrenorul pentru sursa citată.
Moldovan a mai spus că Iordache se simte dezamagită de faptul că nu se poate antrena la capacitate maximă: "Nu e speriată, fiindcă nu-i e teamă de nicio adversară, ci e dezamăgită că nu se poate pregăti așa cum trebuie. Le vede pe celelalte fete cum se antrenează normal, ea e nevoită să fie circumspectă, nu e plăcut. La mijloc e și o artroză care deja exista la gleznă, în afara leziunii de acum. Dar încercăm să-i ținem psihicul ridicat, astfel încât la concurs să fie la nivelul maxim posibil"

SIMONE BILES a anunțat că va participa în finala de la bârnă

După ce s-a retras de la toate celelalte probe, Simone Biles a anunțat că va participa la finala de la bârnă. Astfel, misiunea Larisei Iordache se complică, având în vedere palmaresul fabulos al lui Biles.
Simone Biles s-a retras surprinzător din finala pe echipe de la Tokyo. Inițial s-a crezut că e vorba despre o accidentare, dar sportiva a admis apoi că nu s-a simțit deloc bine din cauza presiunii la care era supusă și a preferat să nu mai concureze și să se concentreze pe sănătatea mintală.
Ulterior, americanca de la care se aștepta să fie punctul de atracție al competițiilor de gimnastică de la Tokyo a decis să nu ia startul nici în finala de la individual compus, dar nici în primele 3 finale pe aparate (sărituri, paralele și sol).
Simone Biles a obținut medalia de bronz la bârnă la precedenta ediție a Jocurilor Olimpice, la Rio de Janeiro, în 2016.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23