Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mai concurează Simone Biles la Tokyo? S-a retras dintr-o altă finală

Andrei Nicolae

Publicat 01/08/2021 la 07:09 GMT+3

Gimnasta din Statele Unite nu va concura nici în finala de luni de la sol, unde era mare favorită la titlul olimpic. A mai rămas să ia o decizie doar în privința finalei la bârnă, programată marți, unde este calificată și Larisa Iordache.

Simone Biles erhält viel Unterstützung

Credit imagine: Getty Images

Simone Biles va pleca, foarte probabil, fără niciun titlu olimpic de la Tokyo, deși venise la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu obiectivul declarat de a obține 5 medalii de aur.
În această dimineață, reprezentanta Statelor Unite a anunțat că nu va concura nici în finala de luni de la sol. Ea deține titlul olimpic în această probă. Ieria fost anunțată retragerea și din finalele de la sărituri și paralele, programate duminică.

Simone Biles a mai rămas în competiție doar în finala de la bârnă

Așadar, Simone Biles a mai rămas în competiție doar în finala de la bârnă, programată marți. În tot acest context, șansele de aconcura sunt mici. La start va fi cu siguranță Larisa Iordache.
"Simone s-a retras din finala de la sol și va lua o decizie cu privire la bârnă la sfârșitul acestei săptămâni. Oricum ar fi, suntem cu toții în spatele tău, Simone", a anunțat Federația de Gimnastică a Statelor Unite.
La Tokyo, Simone a câștigat medalia de argint cu echipa, dar în timpul acestui concurs, după execuția de la sărituri, și-a anunțat retragerea.
picture

Simone Biles a anunțat o săritură și a făcut alta, în concursul pe echipe, apoi s-a accidentat

"După acea săritură, nu am mai putut continua. Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea mintală. Nu am vrut să risc prin prezența mea efortul colegelor şi consider că sănătatea mintală e cea mai importantă în sport în acest moment. Trebuie să ne protejăm mintea și corpul și nu doar să ieșim și să facem ceea ce vrea lumea să facem. Nu mai am încredere în mine. Nu suntem doar sportivi. Suntem oameni la sfârșitul zilei și uneori trebuie doar să faci un pas înapoi", a declarat printre altele Simone Biles.
România va fi reprezentată de Larisa Iordache în finala la bârnă din 3 august, ora 11:50.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo