Simone Biles va pleca, foarte probabil, fără niciun titlu olimpic de la Tokyo, deși venise la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu obiectivul declarat de a obține 5 medalii de aur.
În această dimineață, reprezentanta Statelor Unite a anunțat că nu va concura nici în finala de luni de la sol. Ea deține titlul olimpic în această probă. Ieria fost anunțată retragerea și din finalele de la sărituri și paralele, programate duminică.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46

Simone Biles a mai rămas în competiție doar în finala de la bârnă

Așadar, Simone Biles a mai rămas în competiție doar în finala de la bârnă, programată marți. În tot acest context, șansele de aconcura sunt mici. La start va fi cu siguranță Larisa Iordache.
"Simone s-a retras din finala de la sol și va lua o decizie cu privire la bârnă la sfârșitul acestei săptămâni. Oricum ar fi, suntem cu toții în spatele tău, Simone", a anunțat Federația de Gimnastică a Statelor Unite.
La Tokyo, Simone a câștigat medalia de argint cu echipa, dar în timpul acestui concurs, după execuția de la sărituri, și-a anunțat retragerea.

Simone Biles a anunțat o săritură și a făcut alta, în concursul pe echipe, apoi s-a accidentat

"După acea săritură, nu am mai putut continua. Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea mintală. Nu am vrut să risc prin prezența mea efortul colegelor şi consider că sănătatea mintală e cea mai importantă în sport în acest moment. Trebuie să ne protejăm mintea și corpul și nu doar să ieșim și să facem ceea ce vrea lumea să facem. Nu mai am încredere în mine. Nu suntem doar sportivi. Suntem oameni la sfârșitul zilei și uneori trebuie doar să faci un pas înapoi", a declarat printre altele Simone Biles.
România va fi reprezentată de Larisa Iordache în finala la bârnă din 3 august, ora 11:50.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23