Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simone Biles s-a retras din alte două finale la Tokyo!

Andrei Nicolae

Publicat 31/07/2021 la 06:26 GMT+3

Federația de gimnastică a Statelor Unite a anunțat că sportiva nu va lua startul în finalele de duminică de la sărituri și paralele. Rămân în suspans prezențele în finalele la sol și bârnă

USA's Simone Biles

Credit imagine: Getty Images

Simone Biles continuă seria retragerilor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gimnasta din Statele Unite în vârstă de 24 de ani s-a retras din finala pe echipe, precum și de la individual compus.
Cu o zi înaintea primelor finale pe aparate, Federația SUA a anunțat că sportiva nu va lua startul la sărituri și paralele. Simone Biles s-a calificat în toate cele patru finale pe aparate, dar nu a luat încă o decizie în privința concursurilor de la sol (2 august) și bârnă (3 august).

Simone Biles va continua să fie evaluată zilnic

Într-o declarație de presă, forul american a susținut că gimnasta "va continua să fie evaluat zilnic". Federația SUA a adăugat:
"După consultări suplimentare cu personalul medical, Simone Biles a decis să se retragă din finalele la sărituri și paralele. MyKayla Skinner, care a obținut cel de-al patrulea cel mai mare scor la sărituri în timpul calificărilor, va concura în finala de sărituri pentru SUA, alături de Jade Carey, care a terminat cu al doilea cel mai mare scor".
Biles era creditată cu prima șansă la câștigarea concursului de la sărituri. Tot de la acest aparat au plecat și problemele vedetei din Statele Unite. În finala pe echipe a obținut cel mai mic scor la sărituri, în rotația de deschidere. După această evoluție și-a anunțat retragerea din competiție.
picture

Simone Biles a impresionat cu săriturile sale din calificări la Jocurile Olimpice

În cele din urmă, Simone a câștigat medalia de argint cu echipa, dar a ulterior a urmat o poveste întoarsă pe toate fețele în presa internațională și în special în Statele Unite.
"După acea săritură, nu am mai putut continua. Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea mintală. Nu am vrut să risc prin prezenţa mea efortul colegelor şi consider că sănătatea mintală e cea mai importantă în sport în acest moment. Trebuie să ne protejăm mintea și corpul și nu doar să ieșim și să facem ceea ce vrea lumea să facem. Nu mai am încredere în mine. Nu suntem doar sportivi. Suntem oameni la sfârșitul zilei și uneori trebuie doar să faci un pas înapoi", a declarat printre altele Simone Biles.
Finalalele pe aparate la gimnastică se desfășoară în perioada 1-3 august. România va fi reprezentată de Larisa Iordache în finala la bârnă din 3 august, ora 11:50.
Larisa Iordache
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo