Marian Drăgulescu (40 ani) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 pentru a cincea oară în carieră. Și a sperat până azi că își va îndeplini și ultimul mare vis, o medalie de aur la competiția supremă.
De-a lungul carierei a cucerit 8 medalii de aur la Mondiale, 10 medalii de aur la Europene, dar nu și-a trecut niciodată în cont un titlu olimpic. A fost aproape la Atena 2004, când a cucerit medalia de argint la sol.
Marian Drăgulescu a avut entuziasm, a găsit puterea să concureze la cel mai înalt nivel și la 40 de ani, dar azi nu a fost ziua lui.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46

Marian Drăgulescu: "Nu îmi pare rău că am mai încercat încă o dată, sunt doar recunoscător"

La prima tentativă în calificările de la sărituri a încercat o execuție "Li Xiaopeng", dar nu i-a ieșit aterizarea. A fost penalizat cu 0.1, a avut o execuție notată cu 7.766, iar totalul a fost de 13.466. Prea puțin pentru a spera la o calificare în finală. A doua săritură a fost mai bună, dar aavut un grad de dificultate mai scăzut. Oricum, nota a fost mai mare 14.533.

Jocurile Olimpice: Săriturile executate de Marian Drăgulescu la Tokyo 2020

Cu o medie de 13.999, Drăgulescu a terminat pe locul 5 în prima diviziune, din 6 sportivi care și-au încercat norocul p entru calificarea în finală la sărituri. Azi mai sunt programate alte două subdiviziuni și este greu de crezut că gimnastul român va rezista în Top.
De altfel, și Marian Drăgulescu s-a resemnat că nu va prinde finala olimpică la sărituri
"Am fost foarte aproape să reușesc prima săritură în picioare! Nu îmi pare rău că am mai încercat încă o dată, sunt doar recunoscător. De aici de la Tokyo, vă îmbrățișăm eu și antrenorul meu Stefan Gal (Ciobi). Mulțumim tuturor pentru suport și pentru gândurile frumoase", a fost reacția lui Marian Drăgulescu.
Gimnastica românească mai contează la Tokyo 2020 pe Larisa Iordache și Maria Holbură, care vor intra mâine în calificări
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23