Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG Jocurile Olimpice | Urmărim pas cu pas evoluția românilor. Ana Maria Popescu, argint la spadă

Cristian Mihală

Actualizat 24/07/2021 la 15:21 GMT+3

LIVEBLOG Jocurile Olimpice | Ziua de sâmbătă aduce în prim plan o serie de sportivi de marcă la Tokyo 2020. Românii speră la medalii, prin Ana Maria Popescu, singura campioană olimpică din delegația noastră

România la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Ana Maria Brânză

Credit imagine: facebook

LIVE-BLOG: Ziua 1 la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

15:10 - Scrimă. Ana Maria Popescu a adus prima medalie delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Spadasina de 35 de ani a fost învinsă în finală de Sun Yiwen (29 de ani), cu scorul de 10-11. După timpul regulamentar, scorul a fost egal, însă chinezoaica a reușit să se impună în prelungiri, acolo unde are câștig de cauză sportiva care ia primul punct. Confruntarea a fost una extrem de tacticizată, în care cele două combatante și-au arătat talentul defensiv și au încercat să împungă decisiv, atunci când se ivea o portiță.
picture

Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu a obținut medalia de argint în finala de spadă

Ora 14:59 - Tenis. Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul doi al Jocurilor Olimpice de la Tokyo după ce a învins-o în trei seturi (6-7, 7-5, 6-4) pe americanca Alison Riske.
13:52 - Judo. S-a terminat și prima probă masculină. Niponul Takato Naohisa a reușit să se impună în fața lui Yang Yung(Taipei), bronzul a fost luat de Luka Mkheidzie(Franța) și Yeldos Smetov(Kazahstan).
13:14 - Judo. Kosovo bifează a doua medalie olimpică din istorie. Judoka Distria Kasniqi s-a impus în finala categoriei 48 kg. Argintul merge la japoneza Tonaki Funa. Medaliile de bronz au fost luate de Munkhbat Urantsetseg(Mongolia) și Bilodid Daria(Ucraina).
13:03 - Fotbal. Surpriză uriașă în turneul feminin, Zambria reușește să termine la egalitate cu China, 4-4, la căpătul unui meci plin de spectacol. Selecționata africană a pierdut în prima etapă în fața Olandei, cu un incredibil 10-3.

12:47 - Scrimă. Ana Maria Popescu este în finala probei de spadă!

Sportiva antrenată de Dan Podeanu va lupta pentru primul aur olimpic la individual din carieră în fața chinezoaicei Sun Yiwen. În semifinale, sportiva noastră a trecut de estona Kathrina Lehis. Prima repriză a fost una echlibrată, dar pe măsură ce timpul a trecut Ana și-a surprins adversara cu atacuri compuse și s-a impus cu 15-11.
Meciul pentru aur este programat în jurul orei 14:45.
picture

Jocurile Olimpice: Finalul duelului în urma căruia Ana Maria Popescu s-a calificat în finală

11:34 - Ciclism. Richard Carapaz a câștigat cursa de ciclism pe șosea. Rutierul celor de la INEOS a evadat cu 25 de kilometri înainte de final și nu a mai putut fi ajuns.
Lupta pentru argint a fost acerbă, fiind nevoie de photo-finish pentru a se stabili ordinea pe podium. În cele din urmă, Wout Van Aert a luat argintul, iar Tadej Pogacar a fost nevoit să se mulțumească cu medalia de bronz. Performanța lui Carapaz este una impresionantă pentru țara sa, el fiind abia al doilea medaliat al Ecuadorului în istoria Jocurilor Olimpice.
11:02 - Tenis. Novak Djokovic a început excelent turneul de la Tokyo, unde țintește prima sa medalie olimpică de aur. Sârbul a trecut lejer de bolivianul Hugo Dellien, scor 6-2, 6-2, după numai o oră și 3 minute de joc.
10:45 - Tir. Iranianul Foroughi Javad a câștigat aurul în proba de pistol 10 metri aer comprimat. Trăgătorul de 41 de ani a reușit un total de 244.8, performanță prin care a doborât recordul olimpic. El nu a fost departe nici de a bifa și un record mondial. Reperul a fost setat de nord-coreeanul Kim Son Guk, ce a tras 246.5 puncte.
Argintul i-a revenit lui Damir Mikec(Serbia). Sportivul din țara vecină a intrat în extremis în marea finală, unde a dat lovitura. Bronzul a fost adjudecat de Wei Pang, din China. Saurabh Chaudhary(Iran) a câștigat calificările, însă la final a trebuit să se mulțumescă doar cu locul 7.
10:23 - Tenis de masă. Ovidiu Ionescu a debutat cu dreptul la Tokyo, după un succes cu 4-1 (11-7, 13-11, 7-11, 11-8, 11-6), cu australianul de origine chineză Xin Chris Yan.
În turul următor, Ionescu îl va înfrunta pe Gustavo Tsuboi(Brazilia), un sportiv mult mai bine cotat decât adversarul din primul tur.
9:50 - Haltere. S-a terminat proba fetelor la categoria 49 kg. Aurul i-a revenit chinezoaicei Zhihui Hou, care a doborât recordurile olimpice la smuls, aruncat și total.
Medalia de argint i-a revenit lui Mirabai Chanu Saikhom (India), iar argintul a fost acontat de AisahWindy Cantika (Indonezia).

9:39 - Scrimă. Ana Maria Popescu, calificare la pas în semifinalele probei de spadă

Visăm la aur! Experiența Anei Maria Popescu s-a văzut din plin în sferturile de finală ale probei de spadă. Sportiva noastră a făcut un meci perfect din punct de vedere tactic în fața estoniencei Julia Beljajeva, de care a trecut cu scorul de 15-8. Atacurile în tempo coroborate cu o defensivă impecabilă o fac pe sportiva noastră să viseze la prima medalie olimpică de aur la individual.
Pentru ultimul act, Ana va trebui să treacă de Kathrina Lehis (Estonia), campioană europeană în 2018. Partida pentru finală va avea loc în jurul orei 12:30
9:33 - Tenis. Monica Niculescu și Raluca Olaru s-au calificat în ”optimile” de finală ale probei de dublu. Fetele noaste au câștigat în fața perechii din Taipeiul Chinezesc, Hao-Ching Chan - Yung-Jan Chan. Asiaticele era favorite numărul 5 la câștigarea competiției.
Româncele s-au impus în primul set cu scorul de 7-5, însă adversarele au revent în meci și au câștigat al doilea act, cu un categoric 6-1. În tie-break, Olaru și Niculescu și-au arătat clasa și au reușit să câștige cu 10-7.
08:50 – Baschet 3X3. Reprezentativa feminină a pierdut confruntarea cu Japonia, scor 8-20. În primul meci, ”tricolorele” au cedat în fața Chinei, cu scorul de 10-21.
Din echipa noastră fac parte: Claudia Cuic, Sonia Ursu, Ancuța Stoenescu și Gabriela Mărginean
08:50 – Scrimă. Iulian Teodosiu s-a oprit în optimile de finală ale probei de sabie, fiind învins de italianul Enrico Berre cu scorul 15-12. Sportivul român a luptat însă cu ardoare până la final. La 8-13, românul a dat patru tușe la rând. Iulia Teodosiu iese cu capul sus din competiție.

08:22 – Scrimă. Meci de zile mari făcut de Ana Maria Popescu în optimile probei de spadă

Ana Maria Popescu a obținut o victorie cât se poate de clasă în optimile de finală ale probei de spadă, 15-6 cu Sera Song. După o primă repriză echilibrată (2-1), reprezentanta României a zburdat pe planșă. Meciul a rezolvat în mare măsură în următoarele 3 minute, când Ana a reușit să pună o diferență de 4 tușe. A scăpat de loviturile la pantof ale adversarei și a făcut două puncte foarte valoroase pe contraatac. La 6-2, presiunea s-a mutat pe adversară în ultima repriză. Campioana României a gestionat perfect rezultatul, iar la final s-a impus cu 9 tușe diferență.
Ana Maria revine pe planșă în aproximativ o oră (09:25), când o va înfrunta pe Julia Beljajeva (Estonia) pentru un loc în semifinale. În condițiile în care Injeong Choi (Coreea de Sud, cap de serie nr. 1) a fost eliminată, reprezentanta României a devenit principala favorită la câștigarea medaliei de aur.
08:05 - Tenis. Andy Murray este în turul 2 la dublu, alături de Joe Salisbury. Britanii au produs surpriza zilei de până acum la tenis, după ce i-au învins pe favoriții nr. 2, Nicolas Mahut și Pierre-Hugues Herbert, cu 6-3 6-2.
07:45 – Ciclism. Ghinioanele lui Geraint Thomas continuă și la Jocurile Olimpice. La jumătatea urcării spre Doshi Road, rutierul britanic a căzut în spatele plutonului. De asemenea, Tao Geoghegan Hart a ajuns la pământ. Geraint Thomas continuă cursa, rămâne de văzut și cu ce șanse.
picture

Jocurile Olimpice: Căzătură pentru Geraint Thomas la Tokyo 2020

07:25 – Gimnastică. Marian Drăgulescu a avut o primă reacție după calificările de la sărituri, care nu s-au încheiat foarte bine pentru el. "Nu îmi pare rău că am mai încercat încă o dată, sunt doar recunoscător", a evidențiat gimnastul.
06:55 - Directorul executiv al Jocurilor Olimpice, Christophe Dubi, spune că sportivii vor fi pedepsiți dacă ignoră măsurile anti-covid. Majoritatea membrilor echipei Kyrgyzstan și Tajikistan, împreună cu cei doi purtători de drapel din Pakistan, nu au purtat măști la ceremonia de deschidere. "Este cu adevărat important modul în care transmitem mesajul în mod constant pentru a le reaminti oamenilor cât de important este să folosim masca", a spus Dubi în cadrul briefing-ului IOC din această dimineață.
IOC-Direktor Christophe Dubi würde eine deutsche Bewerbung für Olympia 2036 begrüßen
6:40 - Canotaj. Echipajele de 8+1 ale României sunt nevoite să reintre în recalificări pentru a prinde finalele olimpice. La masculin, barca tricoloră a terminat pe locul 3 în serie, la o distanță de aproape 11 secunde față de Germania.
picture

Jocurile Olimpice, canotaj: Barca tricoloră 8+1 a terminat pe locul 3 în serie la masculin

Fetele s-au clasat pe locul 2, insuficient însă pentru a merge direct în finală. Statele Unite au câștigat seria cu un avans de o secundă și 26 de sutimi.
picture

Jocurile Olimpice, canotaj: Echipajul tricolor feminin 8+1 a terminat pe locul 2

06:25 - Scrimă. Vești foarte bune și de la Iulian Teodosiu

Sportivul român s-a calificat în optimile de finală la sabie, după ce l-a învins pe italianul Luca Curatoli cu 15-13. În turul următor, românul va înfrunta un alt italian, pe Enrico Berre. Disputa are loc în jurul orei 08:35.
06:15 Tir sportiv. Avem și primul set de medalii la actuala ediție a Jocurilor Olimpice. Prima medalie de aur a fost cucerită de Qian Yang (China) în proba de pușcă aer comprimat 10 metri. Argintul a fost cucerit de Anastasiia Galashina (Echipa Olimpică a Rusiei), iar pe treapta a treia a urcat Nina Christen (Elveția). Cu 251.8 puncte, Yang a setat un nou record olimpic pentru o finală.

06:05 – Tenis de masă. Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs, la un pas de rezultatul carierei

Echipa de dublu-mixt a României s-a calificat în sferturile de finală, după victoria cu 4-1 realizată cu Lubomir Pistej/Barbora Balazova (Slovacia). Pe seturi, evoluția scorului a fost următoarea: 11-8, 11-8, 12-14, 11-4, 11-9. Viitorii adversari se decid la această oră între Xin XU / Shiwen Liu (China) și Zhen Wang / Mo Zhang (Canada).
picture

Jocurile Olimpice: Ovidiu Ionescu & Bernadette Szocz sunt în sferturi la dublu mixt la Tokyo 2020

06:00 – S-au încheiat și probele de canotaj la patru rame fără cârmaci. România a fost reprezentată și la feminin, dar și la masculin. Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu au terminat pe locul 3 în serie, astfel că merg în recalificări. În aceeași situație sunt și băieții Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari, care s-au clasat pe locul 4 în seria a doua.

05:45 – Scrimă. Ana Maria Popescu s-a calificat cu stil

Ana Maria Popescu a avut o primă evoluție sigură în turneul de spadă: 15-10 cu Kria Tikanah Abdul Rahman din Singapore. Campioana olimpică de la Rio cu echipa s-a calificat în optimi, fază în care o va întâlni pe Sera Song (Coree de Sud). Întâlnirea are loc în jurul orei 08:05 în România.
picture

Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu s-a calificat în optimi în turneul de spadă la Tokyo 2020

05:20 – Gimnastică artistică. Final de drum pentru Marian Drăgulescu?

Marian Drăgulescu și-a încheiat evoluția în calificările la sărituri cu 13.999, insuficient probabil pentru a prinde finala. El are a patra notă, dar tot atâția sportivi au concurat până acum pentru calificarea în finală la acest aparat. Sportivul român în vârstă de 40 de ani a ratat prima săritură.
picture

Jocurile Olimpice: Săriturile executate de Marian Drăgulescu la Tokyo 2020

05:05 – Baschet 3x3. Echipa României a fost învinsă de China cu scorul de 21-10 în meciul de debut la Jocurile Olimpice. Tricolorele au avut o eficiență de numai 36%, față de adversare, care au încheiat cu 66%. Competiția continuă însă pentru România. Sunt calificate 8 naționale, iar sistemul de desfășurare este fiecare cu fiecare. Tot azi, de la ora 08:25, Claudia Cuic, Sonia Ursu, Ancuța Stoenescu și Gabriela Mărginean vor avea în fața naționala Japoniei.
picture

Jocurile Olimpice, baschet feminin: România, înfrângere cu China la primul meci 3x3

04:50 – Canotaj. Cursă de ținut minte pentru Ionela Livia Cozmiuc și Gianina Elena Beleagă

Reprezentantele României la dublu vâsle feminin categorie uşoară au câștigat seria a treia de calificări și au acces direct în semifinale. Ele au înregistrat și cel mai bun timp din calificări, 7:01.74. Canotajul românesc are procentaj de sută la sută până acum. Ionela Livia Cozmiuc și Gianina Elena Beleagă au făcut o cursă de ținut minte. Au fost pe locul 4 la un moment dat, dar au recuperat handicapul până la final. Pe ultimii metri au fost irezistibile.
picture

Jocurile Olimpice: Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă, calificare entuziasmantă în SF la vâsle

04:40 – Totul s-a terminat pentru Hend Zaza, cea mai tânără sportivă de la Tokyo 2020. Sirianca în vârstă de 12 ani a fost învinsă cu 4-0 de Lui Jia, reprezentantă a Austriei.
Hend Zaza
04:30 – În aproximativ 30 de minute se dă startul la cea mai așteptată întrecere a zilei la nivel mondial, proba de ciclism pe șosea, în care vom vedea foarte multe staruri, inclusiv pe Wout van Aert și Tadej Pogacar. Între cei 135 de sportivi din pluton se numără și românul Eduard Grosu. Se anunță o cursă superbă, având în vedere că diferența de nivel este de 4.865 de metri. Toate detaliile aici. Cursa este transmisă în direct pe Eurosport 1.
Tadej Pogacar - Tour de France 2021

04:05 – Canotaj. Recital Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă

Echipajul masculin de dublu rame a câștigat seria de calificare din care a făcut parte, după o cursă plină de suspans. Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă au zburdat în ultima parte a cursei și i-au învins pe reprezentanții Olandei. Românii au încheiat cursa cu 6:33.86 și s-au calificat direct în semifinale.
picture

Jocurile Olimpice, canotaj: Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc s-au calificat direct în semifinale

03:55 – Tir sportiv. Neșansă pentru Laura Ilie

Sportiva de la Dinamo a terminat pe locul 9 calificările la tir sportiv – proba de pușcă aer comprimat 10 metri, fiind prima sub linie. Laura Ilie a avut un total de 628 puncte. În finală s-a intrat cu 628.5 puncte. Reprezentanta României a înregistrat următoarele punctaje pe fiecare serie de tragere (104.8, 103.3, 105.0, 105.1, 104.1 și 105.7). Jeanette Hegg Duestad a câștigat calificările cu un total de 632.9 punct, nou record olimpic pentru această secțiune de concurs. Dezamăgiți sunt și indienii. Au avut două sportive și niciuna nu a reușit calificarea în finală.

03:45 – Scrimă. Start pozitiv pentru Iulian Teodosiu

Iulian Teodosiu a pășit cu dreptul în turneu de sabie. El l-a învins pe Sherzod Mamutov (Uzbekistan) cu scorul de 15-11. Așadar, visul continuă pentru Iulian Teodosiu, pe care îl vom revedea în jurul orei 05.55, într-o confruntare cu italianul Luca Curatoli, în turul 2.

03:30 – Canotaj. Iuliana Buhuş și Adriana Ailincăi s-au calificat direct în semifinale la dublu rame feminin

Cele două reprezentante ale României au terminat pe locul 2 în prima serie, după Canada. Iuliana Buhuş și Adriana Ailincăi au avut un final foarte bun. Timpul la final a fost 7:20.36, cu aproape 2 secunde în spatele echipajului câștigător.
picture

Jocurile Olimpice: Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş s-au calificat direct în SF la dublu rame

03:20 – Au început întrecerile și la tenis de masă, unde îi vom vedea azi pe Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu. Deocamdată atrage atenția nigerianca Olufunke Oshonaike. Ea este la masă într-o partidă cu Juan Liu. Interesul este dat de faptul că sportiva din Nigeria tocmai a devenit prima femeie care participă la a șaptea ediție a Jocurilor Olimpice, la tenis de masă.
Olufunke Oshonaike | Tischtennis | Table Tennis World Championship 2017 | ESP Player Feature
03:10 – Laura Coman a ajuns la a patra sesiune de tragere și a urcat pe locul 12, după ce și-a îmbunătățit media la 10.454. Finala se prinde în acest moment cu o medie de 10.480.

03:00 - Cât va câștiga Novak Djokovic dacă se întoarce de la Tokyo cu medalia de aur

Novak Djokovic este unul dintre marile staruri care vor evolua azi la Tokyo 2020. El va intra pe teren în jurul orei 09:40, într-un meci cu bolivianul Hugo Dellien. Guvernul din Serbia a anunțat ce sume le vor acorda sportivilor lor care vor câștiga medalii de aur, argint și bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Novak Djokovic is attempting to move a huge step closer to achieving the 'Golden Slam'
02:45 Laura Ilie se află deja la a doua sesiune de tragere (din șase programate) și cu o medie de 10.444 ocupă pentru moment locul 17 din totalul de 50 de sportive. Doar primele 8 sportive se califică în finală
02:30 - Start în calificările la tir sportiv pentru pușcă aer comprimat 10 metri. Alături de Laura Ilie va concura și Luna Solomon. O figură care a atras atenția prin prisma faptului că face parte din Echipa Refugiaților. Sportiva s-a născut în Eritrea și a început să tragă la tir sportiv după ce s-a mutat în Elveția, antrenându-se sub comanda campionului olimpic Niccolo Campriani. "Am plecat pentru că nu există libertate acolo", a explicat Luna Solomon.
02:20 – Avem în față o zi plină de competiții, se concurează pe parcursul a aproximativ 15 ore la nu mai puțin de 23 de discipline. Ziua a început deja cu recalificări la canotaj. Ceva mai târziu, în întreceri vom avea 7 bărci românești, inclusiv echipajele de 8+1, după o reprogramare a organizatorilor a Regatei pe Sea Forest Waterway.

02:00 – Primele emoții românești, la tir sportiv

Bună ziua și bun venit pe LIVE Blogul Eurosport. Suntem încântați să vă avem alături de noi pentru câteva ore bune pe parcursul acestei zile, în care se vor acorda nu mai puțin de 11 medalii. România va avea reprezentanți în patru astfel de probe, la scrimă (sabie și spadă), ciclism și tir sportiv. Primele emoții le vom avea alături de Laura Ilie, care va intra în concurs la ora 02:30, la pușcă aer comprimat 10 metri. Pentru început, sportiva de la Dinamo va încerca să prindă finala de 8.
Laura Ilie
știrea inițială
11 medalii de aur vor fi acordate sâmbătă la JO 2020, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Emoțiile încep pentru români, care speră să aducă din Japonia 5 sau 6 medalii, potrivit predicțiilor. Cele mai mari șanse pentru locul întâi la Jocurile Olimpice le au Ancuța Bodnar și Simona Radi, la canotaj, dar, până la finala lor, sâmbătă le vom ține pumnii strânși Ana Mariei Popescu, Laurei Ilie și fetelor de la tenis. Primele două vor evolua deja pentru medalii, evident, dacă se vor califica în fazele finale la scrimă, respectiv tir.

Program români la Jocurile Olimpice | Ana Maria Popescu vrea să se retragă cu o medalie

Campioană olimpică la Rio 2016 cu echipa de spadă feminin, sportiva de la CSA Steaua va intra sâmbătă în concurs. Ana Maria Popescu (36 ani) este singura campioană olimpică din delegația României prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Ea este printre primele sportive din delegație care intră în concurs, dar și printre primele care vor pleca acasă, indiferent cum se va termina proba. Medaliata cu aur la Rio 2016 va concura pe 24 iulie, la fel ca și Robert Teodosiu, al doilea reprezentant al României la scrimă.
Ambele concursuri, de spadă feminin, respectiv sabie masculin, vor începe la ora 03:00 (ora României). Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Marius Florea, că este convins că o medalie este un obiectiv realizabil.
Pentru Ana Maria Popescu nu este însă o problemă că va termina devreme cu emoțiile la Tokyo și chiar vrea să ofere un impuls și celorlalți colegi din delegație prin evoluția ei. "Țin minte foarte bine exemplul Alinei Dumitru, care a concurat în prima zi la ediția din Beijing 2008. A și câștigat medalia de aur. Dacă voi concura prima și voi ieși din competiție cu fruntea sus și cu zâmbetul pe buze, atunci va fi în regulă. Sperăm că toți cei care vom concura în data de 24 să avem rezultate bune și să le dăm așa un imbold și un impuls și colegilor noștri, pentru că știu cum este să aștepți să se spargă gheața", a declarat spadasina într-un interviu acordat pentru TVR.
picture

branza

Credit imagine: Eurosport

Ana Maria Popescu: "Pentru mine, cea mai aproape de suflet mi-a rămas ediția de la Atena din 2004"

Sportiva de la CSA Steaua participă la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice. Deși este cea mai titrată sportivă din lot la întrecerile olimpice, Ana Maria Popescu spune că toți sportivii sunt egali în Satul Olimpic: "Nu contează ce am făcut înainte. Contează doar ce vom face de această dată. Cumva sunt puțin invidioasă pe cei care debutează la Jocurile Olimpice. Pentru mine, cea mai aproape de suflet mi-a rămas ediția de la Atena din 2004, unde chiar dacă nu am contat în competiție, am gustat așa puțin din ce înseamnă sportul de cea mai înaltă performanță".
Avantaj sau dezavantaj că Jocurile Olimpice au fost amânate cu un an? "Asta vom vedea în data de 24 iulie. La momentul respectiv am spus OK, mai am încă un an în care să mă bucur de scrimă. Nu am apucat să mă bucur pe deplin pentru că noi nu am avut competiții. Am avut o singură competiție oficială în toată această perioadă. Pe de altă parte, dacă stau bine și mă gândesc, înseamnă încă un an de uzură, intervenția de la genunchi pe care am avut-o. Chiar și acum, după 14 ore de zbor, a trebuit să am câteva zile de recuperare, dar toate acestea vor fi uitate în ziua competiției și sper ca experiența să lucreze în favoarea mea", a răspuns campioana olimpică.
Ana Maria Popescu a vorbit și despre atmosfera din Satul Olimpic: "Se simte că trăim altfel de vremuri. Toate restricțiile, toate etapele pe care trebuie să le parcurgem începând de dimineață de la prima oră cu testările. Trebuie să introducem temperatura și anumite detalii în aplicație. Avem așa o rutină zilnică, abia ulterior ne putem duce fiecare la treaba lui, la sălile de antrenament. Dar în general este OK. Cumva, în primele zile, întotdeauna fiecare sportiv este concentrat pe ce are de făcut, nu prea simți nimic din ce se întâmplă în jurul tău, fiecare merge pe traseul lui foarte bine definit".
Reprezentanții României la scrimă își vor afla azi drumul spre fazele finale ale întrecerilor, după tragerea la sorți. "Dacă sunt bine cu mine și voi arăta scrima pe care etalat-o în cantonamentul de la Izvorani, lucrurile nu au de ce să nu meargă bine. Tragerea la sorți contează foarte puțin. Dacă vrei să ieși învingător din competiție, trebuie să îți calculezi fiecare pas, fiecare tușă, indiferent de adversarul din fața ta", a susținut Ana Maria Popescu.

Program români la Jocurile Olimpice | Laura Ilie, pe urmele lui Alin Moldoveanu

Laura Ilie (28 ani) este și ea una dintre primele reprezentante ale României care va intra în competiție la Jocurile Olimpice. Ea va concura pe 24 iunie în proba de pușcă aer comprimat 10 metri. Bineînțeles, ambițiile ei sunt de a urca pe podium. Finala în care va evolua reprezentanta noastră e programată să înceapă sâmbătă dimineață la 4:45 (ora României).
România a obținut unul dintre ultimele titluri olimpice tot în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, prin Alin George Moldoveanu, la ediția Londra 2012. Atunci, reușita sportivului din Focșani a fost oarecum neașteptată. Laura nu este cotată nici ea printre marile favorite la Tokyo, dar tirul sportiv este o disciplină tare imprevizibilă, iar sportiva este gata să facă rezultatul carierei. Gândurile ei zboară chiar către medalia de aur și dacă ar avea cea mai mare superputere ar face ca acest vis să-l transforme instantaneu în realitate.
"Mi-ar plăcea ca printr-un click să fiu acum cu aurul de gât pe podiumul de la Tokyo și apoi, cu un alt click, să ajung să mă plimb în Spania", a susținut sportiva de la CS Dinamo, într-un interviu acordat pentru gsp.ro. Laura Ilie a mărturisit și cum ar sărbători o astfel de performanță: "Savurez în primul rând momentul când voi realiza că munca mea n-a fost în zadar. Dar asta mi-ar lua probabil zile bune. Nu prea e genul meu să mă gândesc la extravaganțe. Pentru mine, concursul olimpic e o probă la care am mai tras miliarde de alice, diferă doar țara și condițiile".
picture

#ETalks Jocurile Olimpice: Laura Ilie și visul olimpic la Tokyo

Program români la Jocurile Olimpice | Începe tenisul, la Tokyo 2020

Competiția de tenis începe sâmbătă în Japonia iar trei jucătoare din România vor debuta în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și Raluca Olaru vor debuta la Tokyo sâmbătă dimineața. Cele trei jucătoare vor încerca să obțină calificarea în turul al doilea al turneului de tenis de la Jocurile Olimpice. Monica Niculescu și Raluca Olaru vor juca cu favoritele numărul 5 Hao-Ching Chan și Latisha Chan (ambele din Taiwan). Partida se va juca după ora 06:30 a României.
Mihaela Buzărnescu va juca ultimul meci programat pe terenul cu nr. 9, după meciul de dublu feminin între Garbine Muguruza / Carla Suarez Navaro și Elise Mertens / Alison Van Uytvanck.
Astfel, Buzărnescu se va duela cu americanca Alison Riske după ora 09:30 a României.
Tot sâmbătă va intra în scenă liderul mondial Ashleigh Barty, australianca urmând a juca cu Sara Sorribes Tormo. De asemenea, Naomi Osaka va reveni și ea pe teren chiar acasă în Japonia după ce s-a retras de la Roland Garros și Wimbledon pentru a se concentra pe sănătatea ei mintală. Japoneza va juca în primul său meci cu Zheng Saisai din China.
Aryna Sabalenka, a treia favorită, va juca și ea sâmbăt împotriva polonezei Magna Linette. Muguruza o va înfrunta pe Veronika Kudermetova iar Karolina Plisova se va duela cu Alize Cornet.
Tadej Pogacar sul podio con Wout van Aert e Richard Carapaz al Tour de France 2021

Program JO 2020 | Proba de ciclism pe șosea, poate cea mai așteptată de sâmbătă, la Tokyo

Sâmbătă dimineață este programată proba de șosea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Unul dintre principalii favoriți la câștigarea competiției este Wout Van Aert, care a reușit o performanță incredibilă la Turul Franței.
Wout Van Aert (Jumbo Visma) este unul dintre principalii favoriți la cucerirea medaliei de aur în proba de șosea de la Jocurile Olimpice. Belgianul a câștigat ultima etapă din această ediție a Turului Franței, victoria sa de pe Champs Elysees încununând evoluția magnifică a sportivului în acest Tur al Franței.
Van Aert a câștigat 3 etape, cu profiluri total diferite: una de munte, din evadare, când rutierii au trecut de două ori peste Mont Ventoux, una de contratimp și una de sprint, dovedind încă o dată că este cel mai complet ciclist din lume la ora actuală. Niciun ciclist nu a mai reușit această performanță în ultimii 42 de ani, în Marea Buclă, de la reușita lui Bernard Hinault, de la ediția din 1979 a Turului Franței.
Înaintea competiției olimpice, Wout Van Aert, care va avea cea mai puternică echipă de la Tokyo, a declarat că vede lupta pentru medalia de aur drept o provocare.
"Este una dintre marile provocări ale anului. Nu contează dacă oamenii mă văd favorit sau nu, voi merge acolo să lupt pentru medalia de aur. Știu că nu am mult timp de refacere după Turul Franței, dar sper să-mi revin bine pentru a face față cu brio", a spus Van Aert, care va împărți conducerea echipei Belgiei cu Greg Van Avermaet (campionul olimpic de la Rio). WVA îi va mai avea alături pe "fenomenul" Remco Evenepoel, el însuși posibil candidat la o medalie, dacă își revine la forma de dinainte de căzătura din Il Lombardia, dar și pe Tiesj Benoot și Mauri Vansevenant, excelenți în cursele de o zi.
Van Aert vs Pogacar, pentru aur la Tokyo
Unul dintre principalii contracandidați ai lui Wout Van Aert la Tokyo este Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), cel care a câștigat în această vară al doilea său Tur al Franței din carieră. Slovenul este primul rutier din ultimii 86 de ani care s-a impus în 6 etape în Turul Franţei înainte de a împlini 23 de ani, atrăgându-și laudele mai multor foști campioni ai ciclismului. Tadej are o capacitate incredibilă de a se recupera după efort, astfel că, deși vine după un Tur al Franței epuizant (spre deosebire de rutierul lui UAE, Van Aert nu a trebuit să tragă în fiecare zi, neavând ca obiectiv generalul), nu poate fi scos din calcule. Finalul nu e ideal pentru Pogacar, care, dacă se va afla într-un grup cu rutieri cu un sprint mai puternic (cazul lui Van Aert), va avea a doua șansă; dar cursa e suficient de grea încât slovenul să fie și el printre marii favoriți. Totul se va juca, probabil, pe ultima cățărare a zilei, Mikuni, una văzută de unii specialiști prea grea pentru ca Van Aert să rămână alături de Pogacar și cățărătorii cei mai puternici. Totuși, nu e exclus ca belgianul să reziste sau să recupereze ulterior.
  • 4865 este diferența de nivel în cursa de sâmbătă dimineață, transmisă în direct de Eurosport 1. Vom avea 234 de kilometri și 135 de sportivi în pluton, dar se estimează că nu mai mult de 50 vor reuși să termine.
Printre sportivii care i-ar mai putea pune probleme lui Van Aert se remarcă și Primoz Roglic, Slovenia având două cărți excelente pentru victorie. E puțin probabil ca liderii lui Jumbo-Visma și UAE să aibă alt statut decât cel de rutieri protejați, astfel că cei doi pot să atace pe rând și să creeze haos în grupul favoriților. Multe vor depinde însă de modul în care s-a recuperat Primoz după accidentul din Turul Franței, în urma căruia a fost nevoit să abandoneze.
Cursa masculină de ciclism rutier este programată sâmbătă dimineață, de la ora 5:00 (ora României). Programul complet al competiției de la Tokyo este aici.
Medaliile care se vor acorda sâmbătă, la Jocurile Olimpice
  • Tir cu arcul - echipe mixte
  • Ciclism - cursa de șosea - masculin
  • Scrimă - spadă feminin
  • Scrimă - sabie masculin
  • Judo - feminin, 48 kilograme
  • Judo - masculin, 60 kilograme
  • Tir - pușcă aer comprimat 10 metri feminin
  • Tir - 10 metri pistol masculin
  • Taekwondo - feminin, 49 kilograme
  • Taekwondo - masculin, 58 kilograme
  • Haltere - feminin, 49 kilograme
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo