Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce sumă va încasa Novak Djokovic dacă va câștiga medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Irina Aldea

Publicat 24/07/2021 la 02:56 GMT+3

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, va intra în turneul de tenis masculin de la Jocurile Olimpice de la Tokyo azi, acolo unde îl va întâlni în primul tur pe Hugo Dellien din Bolivia.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Azi, nu mai devreme de ora 09:30, Novak Djokovic va debuta la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În primul tur al turneului masculin de tenis, numărul 1 mondial îl va întâlni pe Hugo Dellien (139 ATP), din Bolivia.Marele campion sârb a anunțat că și-a propus să câștige medalia de aur în Japonia.
Vineri, guvernul din Serbia a anunțat ce sume le vor acorda sportivilor lor care vor câștiga medalii de aur, argint și bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Atleții care vor cuceri medalia de aur vor primi la întoarcerea în Serbia nu mai puțin de 70.000 de euro, pentru argint vor încasa 60.000 de euro, iar pentru bronz 50.000 de euro. Guvernul a transmis că dorește "să ofere sprijin suplimentar și stimulente sportivilor săi pentru a obține rezultate și mai bune, care vor contribui la reputația internațională a țării".

Cât va câștiga Djokovic dacă se întoarce cu medalia de aur de la Jocurile Olimpice din Tokyo

86 de sportivi sârbi participă la Jocurile Olimpice, printre care jucătorul de tenis Novak Djokovic , numărul 1 în lume. În comparație cu cei 70.000 de euro pe care-i va primi dacă va veni cu medalia de aur din Tokyo, Nole a încasat pentru titlul de la Wimbledon nu mai puțin de 2 milioane de euro.
După ce a câștigat primele trei turnee de Grand Slam ale anului, Djokovic caută să realizeze o performanță istorică: să câștige toate turneele de Grand Slam și medalia olimpică de aur de la Jocurile Olimpice în același an. Această performanță a mai fost reușită doar de Steffi Graff, în 1988.
Novak Djokovic are în palmares o singură medalie la Jocurile Olimpice. Acesta a reușit să obțină medalia de bronz la ediția din 2008 de la Beijing. În 2012, Djokovic a terminat pe locul 4 turneul după ce a fost învins în finala mică de Juan Martin del Potro. Patru ani mai târziu, același del Potro l-a învins pe sârb și la ediția de la Rio încă din primul tur.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo