Mâine dimineață, nu mai devreme de ora 09:30, Novak Djokovic va debuta la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În primul tur al turneului masculin de tenis, numărul 1 mondial îl va întâlni pe Hugo Dellien (139 ATP), din Bolivia.
După ce a câștigat primele trei turnee de Grand Slam ale anului, Djokovic caută să realizeze o performanță istorică: să câștige toate turneele de Grand Slam și medalia olimpică de aur de la Jocurile Olimpice în același an. Această performanță a mai fost reușită doar de Steffi Graff, în 1988.
Novak Djokovic are în palmares o singură medalie la Jocurile Olimpice. Acesta a reușit să obțină medalia de bronz la ediția din 2008 de la Beijing. În 2012, Djokovic a terminat pe locul 4 turneul după ce a fost învins în finala mică de Juan Martin del Potro. Patru ani mai târziu, același del Potro l-a învins pe sârb și la ediția de la Rio încă din primul tur.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59
Înainte de Tokyo, Djokovic a vorbit despre presiune și despre modul cum a abordat precedentele ediții de Jocuri Olimpice: "Presiunea în sport e ceva de care nu îmi e frică. Cu cât ai mai multă experiență, cu cât ai mai multe meciuri în spate, te ajută să ai mai multă încredere în tine. Presiunea îți dă încredere. Am fost mai emoționat la edițiile anterioare. E diferit când îți reprezinți țara. Dar la această ediție voi încerca să consider că este un turneu normal. Știu că lumea are multe așteptări de la mine și că speră să am rezultatele cele mai bune".

Djokovic, antrenament cu Andy Murray înaintea Jocurilor Olimpice

Novak Djokovic se pregătește intens pentru turneul olimpic de la Tokyo. Sârbul în vârstă de 34 de ani și-a ales un partener pe măsură la antrenamentul de astăzi. Andy Murray, câștigător al medaliei de aur la Londra în 2012 și la Rio în 2016 a fost partenerul de antrenament al liderului mondial înaintea debutului Jocurilor Olimpice.
Cei doi jucători s-au întâlnit de 36 de ori până în prezent, iar unul dintre aceste meciuri a avut loc la ediția din 2012 a Jocurilor Olimpice de la Londra. Într-un turneu care s-a disputat pe terenurile de iarbă de la Wimbledon, Andy Murray, cel care în cele din urmă a câștigat medalia de aur la acea competiție, l-a învins în semifinale pe Novak Djokovic, scor 7-5, 7-5.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17