Chiar dacă inițial s-a vorbit despre problemă fizică după o ezitare în executarea săriturii, se pare că motivul retragerii sale ar fi mai degrabă altul. Conform declarației acesteia, nu se simte tocmai bine mental și a decis să se retragă pentru a nu-și încurca echipa.

Simone Biles: "Să fii văzut ca un mare star la Jocurile Olimpice nu este ușor!"

Americanii își puneau serios speranțele în Simone Billes pentru a cuceri aurul olimpic, însă fără una dintre cele mai mari vedete ale echipei SUA de la Jocurile Olimpice, au reușit să obțină doar argintul. În timp ce aurul a mers la Comitetul Olimpic Rus, iar podiumul a fost completat de Marea Britanie.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
"Am simțit că va fi mai bine dacă mă voi retrage pentru a lua loc pe scaunul din spate. Nu am vrut să risc medalia echipei pentru că s-a muncit prea mult ca eu să le încurc cu greșelile mele. A fost un stres foarte mare pentru aceste Jocuri Olimpice. A fost o săptămână lungă, un proces Olimpic lung și de asemenea un an lung. Consider că suntem puțin prea stresate, ar trebui să intrăm acolo și să ne simțim bine, să ne distrăm, însă nu a fost cazul", a declarat Simone Biles.
Într-un alt interviu, Billes a declarat că: "Fizic mă simt bine, dar din punct de vedere emoțional variez în funcție de anumite momente. Să vii la Jocurile Olimpice și să fii văzut ca un mare star nu este ușor"
Biles e prima sportivă din 1992 până în prezent, care s-a calificat în toate cele 6 finale posibile: pe aparate, cu echipa și la individual compus. Pentru ea, urmează finala la individual compus, peste două zile, evident, în măsura în care se va recupera.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23