Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simone Biles, dezvăluiri picante despre regimul său alimentar! Care e meniul gimnastei americane

Nicu Savin

Actualizat 16/07/2021 la 11:18 GMT+3

Simone Biles este cea mai bună gimnastă din lume la ora actuală și una dintre ele mai mari din toate timpurile. Sportiva americană a dezvăluit în cadrul unui interviu care e meniul său într-o zi obișnuită, iar din spusele sale reiese că aceasta nu ține un regim alimentar foarte strict, așa cum se crede în general că fac marii campioni.

Simone Biles

Credit imagine: Getty Images

Sportul de performanță presupune sacrificii enorme, iar alimentația este esențială pentru cei care vor să atingă cele mai înalte culmi. Când vine vorba despre gimnastică, lucrurile sunt și mai stricte din acest punct de vedere, iar părerea generală este că marii campioni din această disciplină au un regim de alimentație foarte aspru.
Simone Biles, cea mai bună gimnastă din lume la ora actuală și una dintre cele mai mari din toate timpurile a dezvăluit că ea urmează un plan de dietă simplu, dar eficient, care o ajută să rămână competitivă, fără a-și impune restricții la anumite alimente considerate necompatibile cu sportul de mare performanță.
Majoritatea marilor sportivi au în jurul lor experți care le urmăresc nutrienții și aportul de carbohidrați. Cu toate acestea, Biles nu face asta și, în schimb, urmează un regim alimentar simplu pe care ea îl consideră corect: "Mănânc ceea ce mă face să simt bine și încerc doar să nu mănânc în exces pentru că sunt mereu la sala de antrenament", a spus Biles într-un interviu acordat celor de la

Simone Biles are o dietă simplă și nu-și refuză micile plăceri culinare

Simone Biles practică peste șase ore de antrenament pe zi. Când se trezește, în jurul orei 7 dimineața, se pregătește pentru prima ei masă a zilei. Mănâncă fulgi de ovăz și fructe și mai târziu hamei, iar apoi pleacă la antrenament. Acesta este micul dejun în timpul săptămânii, dar în weekend este mai relaxată și consumă vafe de proteine ​​cu chipsuri de ciocolată, ouă și chifle de scorțișoară. În timpul antrenamentelor sale, gimnasta bea multă apă și agită proteinele.
La prânz, marea sportivă a dezvăluit că își permite aproape orice, de la paste la pizza: Uneori gătește pui sau somon cu diferite legume. Apoi se odihnește puțin, iar după masa începe a 2-a sesiune de antrenament. Între prânz și cel de-al doilea antrenament zilnic, Simone nu mănâncă de obicei, dar câteodată mai gustă câte un fruct.
La cină, americanca a menționat că mănâncă ceea ce simte și a completat că nu își refuză anumoite plăceri culinare: "Uneori mănânc înghețată și îmi pregătesc singură prăjituri cu ciocolată".
Ora de culcare pentru Simone Biles nu este mai târzie de 22:30, iar acest program este respectat cu strictețe de ani și ani de zile, ceea ce explică în bună măsură succesul absolut de care s-a bucurat americanca în ultima perioadă.
Simone Biles a câștigat 4 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio: cu echipa, la individual compus, la sărituri și la sol, luând și o medali de bronz la bârnă. Ca atare, Simone Biles va fi cu siguranță printre protagoniste la Jocurile Olimpice din această vară.
Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 23 iulie - 8 august, vor putea fi văzute în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo