Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simone Biles, la câteva zile distanță să rescrie istoria gimnasticii la Jocurile Olimpice

Andrei Nicolae

Publicat 16/07/2021 la 10:38 GMT+3

Simone Biles și-a propus să câștige cinci titluri olimpice la Tokyo. Reprezentanta SUA este mare favorită pentru titlul de MVP la această ediție a Jocurilor Olimpice

Simone Biles | Turnen | US-Turn-Meisterschaften 2021 | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

La 24 de ani, Simone Biles este gata să participe la a doua ediție a Jocurilor Olimpice și să rescrie istoria gimnasticii. În urmă cu 5 ani, la Rio, sportiva din Statele Unite ale Americii a câștigat 4 medalii de aur și o medalie de bronz. Dintr-o singură „lovitură” s-a apropiat de performanțele excepționale ale Nadiei Comăneci, care a adunat 5 medalii de aur, 3 de argint și un bronz la două ediții ale Jocurilor Olimpice.
„Zeița de la Montreal” este pe locul 5 all-time în gimnastica feminină la Jocurile Olimpice, după performanțele realizate. Acum, Biles are toate șansele să o depășească pe Nadia Comăneci și să devină, probabil, cea mai mare gimnastă din toate timpurile.

Simone Biles poate egala și recordul all-time al Larisei Latynina

Sportiva din Team SUA și-a propus să câștige nu mai puțin de 5 medalii de aur. Semne de întrebare mai sunt doar la paralele și bârnă, pentru că la echipe, individual compus, sol și sărituri va fi aproape imposibil să fie detronată. Ea a avut deja o tentativă reușită în acest sens la Mondialele de la Stuttgart din 2019, unde a cucerit 5 titluri din 6 posibile.
Simone Biles
În cazul în care își va atinge obiectivul și la Tokyo, Simone Biles va egala și recordul all-time de titluri olimpice deținut de o gimnastă, Larisa Latynina, care are nu mai puțin 9 medalii de aur. Oricum, vedeta din Team SUA intenționează să concureze și la Paris 2024, astfel că depășirea tuturor recordurilor din gimnastică pare a fi doar o chestiune de timp.
Lumea își dorește totul de la Simone Biles și ea își propune să fie gimnasta perfectă. Pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, ea a adăugat alte elemente de mare dificultate, încercate până acum doar la masculin, și ține să arate tuturor că este mult mai puternică decât la 19 ani. Printre altele, a antrenat un Yurchenko dublu echer la sărituri. Nicio altă gimnastă din lume nu a încercat până acum o astfel de execuție. Cu siguranță că audiențele la întrecerile feminine de gimnastică vor fi uriașe la nivel mondial, cu Simone Biles în competiție.

Simone Biles s-a antrenat zilnic cel puțin 5-6 ore pe zi

Sportiva tocmai a ajuns în Japonia, după un zbor de la San Francisco. Ea a ajuns la Tokyo după o perioadă în care și-a încărcat serios bateriile. S-a antrenat zilnic cel puțin 5-6 ore pe zi.
Într-un interviu pentru Women's Health, Simone Biles a oferit câteva informații din culise despre regimul ei de antrenament super-strict. Simone Biles a oferit câteva informații din culise despre regimul ei de antrenament super-strict: „Am înotat de două ori pe săptămână, aproape o milă! Uneori am crezut că am să mă înec, a fost foarte greu. Apoi trebuia să alerg. Cu un an înainte, mergeam cu bicicleta 10 mile afară, o dată pe săptămână. Dacă nu mergeam cu bicicleta, alergam o milă înainte de antrenament”. Dieta alimentară a făcut și ea parte din tot acest proces.
Simone Biles a experimentat elemente foarte dificile în ultimele luni, s-a antrenat din greu, iar acum este gata să arate întregii lumi de ce este în stare. Să depășească toate limitele.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo