Simone Biles a avut mai multe probleme cu sănătatea mentală în ultima săptămână și jumătate. Văzută de toți marea vedetă a Jocurilor Olimpice, sportiva din SUA a cedat sub presiune. A abandonat finala pe echipe și apoi a renunțat la fiecare din finalele pe aparate, nesimțindu-se pregătită psihic.
În mod surprinzător, Simone Biles a decis să participe în finala de la bârnă, chiar dacă aici sunt cele mai mari șanse să se rateze. Explicația e simplă: gimnasta de peste Ocean a terminat pe 3 la Rio și a vrut mereu, de atunci, să își ia revanșa.

Ce mesaj a transmis Nadia Comăneci sportivelor care se confruntă cu problemele în plan mental

Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
"Zilele bune și zilele rele… să te confrunți zilnic cu presiunea… cu teama… cu blocajul mental… să te simți pierdut în spațiu… este parte din călătoria pe care majoritatea atleților o înfruntă. Este mult mai greu atunci când toată lumea te privește în timp ce îți faci exercițiile. Fă pași mici înainte. Găsește puterea și curajul pentru a continua. Aceasta este cea mai mare reușită a noastră", a scris Nadia Comăneci pe rețelele de socializare.
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23