Echipa olimpică a refugiaților este prezentă la Tokyo. Printre sportivii care compun această echipă se află unii cu povești de viață incredibile. Acesta este și cazul halterofilului Cyrille Tchatchet II.
Sportivul în vârstă de 25 de ani a trecut prin momente incredibile până la a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a vorbit pentru Eurosport despre călătoria sa de la depresie și viața petrecută pe străzile din Marea Britanie la a fi portdrapelul steagului olimpic la festivitatea de deschidere.
"A fost o călătorie foarte, foarte lungă până aici. Am venit în Marea Britanie în 2014. Am concurat la Jocurile Commonwealth-ului și nu m-am întors în Camerun din mai multe motive. Am solicitat azil și mi s-a acordat. A fost foarte greu la început, deoarece am trăit câtva timp fără adăpost atât în ​​Glasgow, cât și pe străzile din Brighton, a fost o experiență foarte dificilă pentru mine.
Tokyo 2020
Prima sportivă transgender din istoria Jocurilor Olimpice, anunţ important despre viitorul său
04/08/2021 LA 15:30
Aveam 19 ani, eram într-un oraș nou, fără adăpost, nu aveam mamă sau tată care să aibă grijă de mine, așa că m-am simțit foarte, foarte deprimat. De fapt, m-am gândit și la sinucidere în anumite momente. Din fericire, am cerut ajutor și am fost oprit", a declarat Cyrille Tchatchet, potrivit Eurosport.co.uk.

29 de sportivi în Echipa Olimpică a Refugiaților

După ce a obținut statutul de refugiat, sportivul a urmat cursurile Universității din Middlesex, obținând o diplomă în asistență medicală pentru sănătatea mintală, în prezent lucrând ca asistent medical comunitar. După ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, unde a fost unul dintre purtătorii steagului olimpic, Cyrille Tchatchet II a declarat că se simte onorat și că obiectivul său este de a transmite un mesaj de speranță tuturor refugiaților din lume.
"A fost o experiență grozavă. A fost o onoare și un privilegiu pentru mine, nu doar să defilez cu echipa olimpică a refugiaților, ci și să fiu purtător al drapelului pe stadionul olimpic.
Echipa mea este în principal o echipă plină de speranță și cu toții ne dorim să transmitem un mesaj puternic de speranță altor refugiați, pentru ca aceștia să creadă în ei și să nu renunțe", a spus sportivul.
29 de sportivi, care concurează la 12 discipline, formează echipa olimpică a refugiaților la Tokyo. Prima echipă olimpică de refugiați, formată din 10 sportivi, a participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Sportivii au atras atenția întregii lumi prin performanțele și poveștile lor inspiraționale.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Haltere - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
04/08/2021 LA 13:38
Tokyo 2020
Prima sportivă transgender care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo
31/07/2021 LA 11:45