Selectarea lui Hubbard a generat mai multe controverse, din cauza faptului că adversarele pun la îndoială corectitudinea competiţiei, ţinând cont că, în opinia lor, Hubbard ar avea datele genetice ale unui bărbat. Hubbard a fost selectată ca urmare a schimbării criteriilor de calificare pentru Olimpiadă de către Federaţia Internaţională de Haltere.
Hubbard nu a obţinut niciun titlu semnificativ atâta timp cât a concurat la concursurile masculine de haltere.
Tokyo 2020
Prima sportivă transgender din istoria Jocurilor Olimpice, anunţ important despre viitorul său
04/08/2021 LA 15:30

Premieră la Jocurile Olimpice

Deși declară că este o susținătoare a comunității LGBTQ, sportiva belgiană Anna Vanbellinghen, care va participa la aceeași categorie, a criticat decizia oficialilor de a-i permite lui Hubbard să concureze.
"E o glumă proastă. Oricine s-a antrenat la haltere la un nivel înalt ştie acest adevăr pe pielea lui; această situaţie specială este nedreaptă pentru sport şi pentru sportivi", a spus Anna.
Hubbard s-a declarat femeie începând cu vârsta de 35 de ani, iar ulterior a reuşit să câştige medalia de argint la Campionatele Mondiale din 2017 şi medalia de aur la Jocurile Pacificului în 2019. De altfel, preşedintele Federaţiei de Haltere din Samoa s-a declarat dezamăgit de selectarea lui Hubbard, afirmând că este "dopaj legal".
"Cu toții ne referim la egalitatea femeilor în sport dar în acest moment acea egalitate ne este luată. Au venit halterofile la mine și m-au întrebat – ce facem? Nu este corect, ce facem? Din păcate nu putem face nimic, fiindcă de fiecare dată când am vorbit ni s-a spus să tăcem", a fost replica lui Tracey Lambrechs, fostă halterofilă.
În 2018, Federaţia Australiană de Haltere a încercat să nu-i permită participarea lui Hubbard la Jocurile Commonwealth-ului, însă reclamaţia a fost respinsă. Chiar şi aşa, Laurel nu a mai participat din cauza unor accidentări.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Haltere - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
04/08/2021 LA 13:38
Tokyo 2020
S-a antrenat 5 luni cu sticle umplute cu apă, dar a bifat primul aur olimpic din istoria țării sale
26/07/2021 LA 17:37