În vârstă de 20 de ani, Julius Ssekitoleko a dat ieri alarma în rândul autorităţilor, după ce nu s-a prezentat la testul zilnic de COVID-19.
Oficialităţile din orașul Izumisano, prefectura Osaka, unde e cazată delegaţia Ugandei, au început imediat căutările, iar unii s-au gândit chiar la un posibil accident sau la o răpire.

Scrisoarea lăsată în camera de hotel de sportivul dispărut de la Jocurile Olimpice

Tokyo 2020
Prima sportivă transgender din istoria Jocurilor Olimpice, anunţ important despre viitorul său
04/08/2021 LA 15:30
Nu este cazul, anunţă agenţia Kyodo, citată de Marca. Sportivul ar fi venit în Japonia cu un singur scop: calificarea la Jocurile Olimpice a fost doar un pretext, el dorind să fugă din ţară. Nu a mai aşteptat să participe la competiţii, pentru că se temea că securitatea va fi mai mare odată JO începute şi ar putea să nu aibă ocazia.
Conform sursei citate, Ssekitoleko a mers la gară, de unde a achiziţionat un bilet de tren către Nagoya, oraş situat la 200 de kilometri distanţă. Deşi se fac în continuare căutări, sportivul nu a fost găsit.
Faptul că sportivul e în siguranţă a fost confirmat oficial şi de delegaţia Ugandei. Aceştia le-au mărturisit autorităţilor că au găsit în camera halterofilului o scrisoare în care îşi explică gestul şi punctează că nu vrea să se mai întoarcă în Uganda "pentru că viaţa acolo este deosebit de dificilă".
Tokyo 2020
Haltere - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
04/08/2021 LA 13:38
Tokyo 2020
Prima sportivă transgender care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo
31/07/2021 LA 11:45