Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea sportivului dat dispărut în Japonia, înainte de Jocurile Olimpice. Ce s-a întâmplat cu el

Cristian Mihală

Publicat 17/07/2021 la 14:21 GMT+3

Julius Ssekitoleko, halterofilul dat dispărut ieri în Japonia, a fugit din satul olimpic pentru a începe o nouă viaţă. Iniţial, delegaţia Ugandei şi organizatorii s-au temut de ce e mai rău.

Julius Ssekitoleko in Australien

Credit imagine: Getty Images

În vârstă de 20 de ani, Julius Ssekitoleko a dat ieri alarma în rândul autorităţilor, după ce nu s-a prezentat la testul zilnic de COVID-19.
Oficialităţile din orașul Izumisano, prefectura Osaka, unde e cazată delegaţia Ugandei, au început imediat căutările, iar unii s-au gândit chiar la un posibil accident sau la o răpire.

Scrisoarea lăsată în camera de hotel de sportivul dispărut de la Jocurile Olimpice

Nu este cazul, anunţă agenţia Kyodo, citată de Marca. Sportivul ar fi venit în Japonia cu un singur scop: calificarea la Jocurile Olimpice a fost doar un pretext, el dorind să fugă din ţară. Nu a mai aşteptat să participe la competiţii, pentru că se temea că securitatea va fi mai mare odată JO începute şi ar putea să nu aibă ocazia.
Conform sursei citate, Ssekitoleko a mers la gară, de unde a achiziţionat un bilet de tren către Nagoya, oraş situat la 200 de kilometri distanţă. Deşi se fac în continuare căutări, sportivul nu a fost găsit.
Faptul că sportivul e în siguranţă a fost confirmat oficial şi de delegaţia Ugandei. Aceştia le-au mărturisit autorităţilor că au găsit în camera halterofilului o scrisoare în care îşi explică gestul şi punctează că nu vrea să se mai întoarcă în Uganda "pentru că viaţa acolo este deosebit de dificilă".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo