Danemarca a obținut luni a șasea victorie consecutivă la Campionatul Euopean de handbal masculin din Ungaria și Slovacia, fiind hotărâtă să își ia revanșa după ce la ediția a ratat prezența în Top 12, iar la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost învinsă de Franța în finala olimpică.
Partida cu Olanda a fost una dintre cele mai accesibile de la acest turneu final, chiar dacă în față i-a stat una dintre revalațiile din Budapesta. Danemarca a înfruntat un adversar afectat de coronavirus, 8 jucători și antrenorul Erlingur Richardsson fiind testați pozitiv în ultimele zile.

Danemarca va căuta să elimine Franța încă din turul principal

Campionatul European
Suedia revine în vârf. Aur european la 20 de ani distanță de la ultimul titlu!
30/01/2022 LA 19:27
Încă de la pauză, campioana mondială en-titre a avut un avans de 9 goluri (scor 21-12), astfel că jocul s-a transformat mai degrabă într-un antrenament. La final, Danemarca s-a impus cu 35-23.
Dincolo de faptul că a obținut cel mai clar succes de până acum, selecționata lui Nikolaj Jakobsen și-a asigurat și calificarea în semifinale, cu un meci înainte de finalul turului principal. Este prima reprezentativă care și-a asigura locul în careul de ași la Euro 2022. Danemarca a profitat și de faptul că, tot luni, Islanda a fost învinsăde Croația cu 23-22. În ultima rundă din Grupa 1 principală, nordicii vor înfrunta Franța și vor căuta să câștige pentru a-și elimina rivalii din competiție.
Islanda încă poate ajunge în semifinale, dacă va câștiga cu Muntenegru în ultima etapă, având însă nevoie și de un succes al Danemarcei împotriva campioanei olimpice, în partidele programate miercuri.
În Grupa 2 principală, cele douăsemifinaliste vor fi decise marți, în urma partidelor Spania – Polonia și Suedia – Norvegia. Spania, Suedia și Norvegia sunt la egalitate de puncte înaintea ultimelor jocuri, toate având câte 6 puncte.
Campionatul European
Dinamo are un jucător calificat în finala Campionatului European de handbal masculin!
29/01/2022 LA 14:05
Campionatul European
Surpriză până la capăt! Suedia a învins Franța și joacă finala cu Spania
28/01/2022 LA 22:03