Toți specialiștii s-au așteptat în acest an la o finală Danemarca – Franța, la Campionatul European de handbal masculin, dar aceste două selecționate au fost "pedepsite" de Spania, respectiv Suedia, în semifinalele de vineri seara. Danemarca și Franța au terminat un meci care a stârnit multe controverse, în turul principal.
Spania a depășit Danemarca la 4 goluri diferență în prima semifinală, cu 29-25, în timp ce Suedia a eliminat Franța cu 34-33.
Campionatul European
Suedia revine în vârf. Aur european la 20 de ani distanță de la ultimul titlu!
30/01/2022 LA 19:27
Gonzalo Perez de Vargas, Aleix Gomez și Joan Canellas au fost principalele vedete ale Spaniei în partida cu Danemarca, dar la această peformanță a pus umărul și un jucător din Liga Națională a României, Eduardo Gurbindo. Interul dreapta a fost pe foaia de joc a semifinalei și este de așteptat să evolueze și în marea finală cu Suedia, programată duminică, de la ora 19:00, în Budapesta.

Eduardo Gurbindo a sosit la Dinamo în acest sezonm de la Vardar Skopje

Jucătorul din naționala Spaniei a sosit pe parcursul acestui sezon în Ștefan cel Mare, în urma unui transfer de la Vardar Skopje. Gurbindo a participat și la alte rezultate majore ale Spaniei din ultimii ani, inclusiv la titlul european din 2018.
Spania are șansa de a câștiga duminică al treilea titlu consecutiv din istorie, performanță pe care a mai realizat-o doar... Spania, în perioada 1998-2002. De partea cealaltă, Suedia încearcă să devină prima selecționată cu 5 trofee la Campionatele Europene. Ultimul titlu a fost cucerit în urmă cu 20 de ani.
"Mâine este o nouă zi, nimic nu contează ce a fost în trecut, suntem în prezent. Toate acele rezultate din trecut nu au nicio relevanță pentru această finală. Este o nouă zi, un nou meci, o nouă echipă și trebuie să spun: o echipă fantastică. Fiecare echipă are propria sa istorie, noi o scriem pe a noastră, Suedia pe a lor", a comentat Jordi Ribera, selecționerul Spaniei, înaintae acestei finale, potrivit EHF.
De remarcat faptul că Spania și Suedia au fost adversare și în prima fază a competiției, iar Los Hispanos au câștigat atunci cu 32-28.
"A fost o etapă diferită a evenimentului, așa că nu putem compara acele meciuri. Am jucat bine în turul preliminar, am avut câteva suișuri și coborâșuri în turul principal și din cauza accidentărilor și a cazurilor de Covid, dar acum suntem într-o finală. Suedia a avut o cale similară. Chiar nu știu dacă este un avantaj sau un dezavantaj că i-am mai învins.", a mai spus Jordi Ribera.
https://i.eurosport.com/2021/08/03/3192057.jpg
Suedia este condusă în lupta pentru titlu de un alt jucător fantastic, Jim Gottfridsson, care de obicei conduce și ședințele la time-out. Selecționerul Glenn Solberg a comentat acest aspect înainte de finală: "Eu cred că este puțin stupid că oamenii vorbesc despre asta tot timpul. Dar ne și antrenăm, vorbim înainte de joc, înainte de antrenament. Facem un plan de joc împreună și vorbim în timpul jocului. Și, după cum știți, eu însumi am fost un conducător de joc și știu că atunci când ești pe teren, știi mai bine ce să faci decât pe bancă. Pentru mine, este foarte normal ca el să decidă ce este mai bine pentru echipă. "
Campionatul European
Surpriză până la capăt! Suedia a învins Franța și joacă finala cu Spania
28/01/2022 LA 22:03
Campionatul European
Spania bate Danemarca și va juca a patra finală consecutivă la Europene!
28/01/2022 LA 19:34