Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză până la capăt! Suedia a învins Franța și joacă finala cu Spania

Eurosport
DeEurosport

Publicat 29/01/2022 la 00:03 GMT+2

Zi nebună la Europeanul de handbal. Campioana mondială și campioana olimpică au fost trimise să joace pentru bronz. În Europa altele sunt ierarhiile

Andreas Palicka Suedia

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
După ce Spania, campioana Europei a învins după un joc entuziasmant Danemarca (29-25), a doua semifinală la Euro 2022 a fost și mai dramatică.
Franța, campioana olimpică, echipa care a ajuns cu mari emoții în semifinale, era văzută cu prima șansă la calificare. Cea mai galonată echipă din ultimele două decenii pierduse în fața Suediei, 26-32, la Mondialul de anul trecut, dar acest lucru nu a cotat pentru boomakeri.
În teren, ”cocoșii” au condus ostilitățile doar vreo 20 de minute. ”Motoarele” Mem și Karabatic nu au avut combustibil aseară. Iar poarta Franței a fost inexistentă. Vincent Gerard a avut tot meciul 3 parade, iar Wesley Pardin una singură!
De partea cealaltă, Andreas Palicka a făcut spectacol. Nu numai că a apărat fenomenal, dar a și marcat de trei ori din poată în poartă, în prima rezpriză, și și-a descătușat parcă echipa sa. Jim Gottfridsson a făcut și el cel mai bun meci de la actuala ediție, iar Suedia a prins aripi. A fost 17-14 la pauză, iar diferența a crescut în partea a doua.

A treia finală europeană între Spania și Suedia

Cum-necum, pe finalul de joc, Suedia a fost doar preocupată să treacă timpul, a ținut de minge, dar au apărut greșelile. La ultima fază, la 33-34, pivotul Ludovic Fabregas a avut șansa să trimită meciul în prelungiri. S-a opus însă cu o ultimă intervenție Palicka.
Și finala previzionată de toți specialiștii, Danemarca-Franța, se va juca, dar doar pentru medaliile de bronz, duminică, de la ora 16:30.
De la ora 19:00 se va juca marea finală, Spania-Suedia, campioana Europei jucând cu vicecampioana mondială.
Va fi a treia finală europeană din istorie între iberici și scandinavi. Scorul este 1-1. În 1985 a câștigat Suedia (25-23), iar în 2018 s-au impus latinii (29-23).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo