Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Doi români, incluși de EHF în topurile zilei de sâmbătă de la Campionatul european de handbal

Nicu Savin

Publicat 13/01/2024 la 16:30 GMT+2

România a debutat cu o înfrângere la Campionatul European de handbal, 24-31 contra Austriei, dar câțiva dintre tricolori s-au remarcat. EHF alcătuiește zilnic câte un top 4 al celor mai frumoase goluri și parade ale portarilor, iar Daniel Stanciuc și Ionuț Iancu au prins chiar podiumul pentru ziua de sâmbătă.

Daniel Stanciuc (România - Austria 24-31, Campionatul European de handbal 2024)

Credit imagine: Eurosport

România a revenit la Campionatul European de handbal masculin după o pauză de 28 de ani, dar nu a reușit să obțină un rezultat pozitiv la debut. În primul meci, tricolorii s-au duelat cu Austria, echipă în fața căreia pierduseră de două ori în preliminarii, iar deznodământul a fost același.
România a stat în meci până după minutul 40, dar pe final a clacat și a pierdut clar, la 7 goluri diferență (24-31). Per total, România nu a fost departe de nivelul Austriei, dar a plătit tribut numărului prea mare de erori în momentele cheie, așa cum a subliniat și Xavi Pascual după meci.

Daniel Stanciuc și Ionuț Iancu, în topurile EHF pentru ziua a 3-a de la Campionatul European de handbal

În ciuda eșecului, câțiva tricolori au impresionat la debutul la un turneu final, iar reușitele lor nu au fost trecute cu vederea de Federația Europeană. EHF realizează zilnic câte un top 5 al celor mai frumoase goluri și al celor mai frumoase parade, iar Daniel Stanciuc și Ionuț Iancu s-au numărat printre remarcații zilei de sâmbătă.
Jucătorul celor de la Dinamo a prins locul 3 în topul celor mai frumoase goluri. În prima repriză, jucătorul celor de la Dinamo a redus din diferență cu o execuție de clasă, o aruncare întoarsă pe lângă portarul advers. Handbalistul de numai 19 ani a avut în general o evoluție lăudabilă, marcând 4 goluri din 5 aruncări. Cel mai frumos gol al zilei a fost ales cel marcat de Sigvaldi Gudjonsson, mai mult pentru importanță decât pentru frumusețea în sine, deoarece a fost reușit cu câteva secundă înainte de final și a însemnat un punct pentru Islanda în duelul cu Serbia (27-27).
În topul celor mai spectaculoase 5 parade ale zilei a fost inclus și Ionuț Iancu. Portarul Stelei a prins chiar podiumul (locul 3), cu o intervenție superbă în fața lui Robert Weber, care scăpase singur spre poarta noastră. Iancu a fost de departe cel mai bun jucător al României, terminând partida cu 13 intervenții salvatoare (31,71%), un procentaj foarte bun dacă ținem cont că apărarea a lăsat mult de dorit. Pe locul 1 în topul paradelor a fost cea a lui Kristof Palasics din partida Ungaria - Muntenegru, câștigată greu de maghiari (26-24).
În urma rezultatului de aseară, e clar că România nu-și poate propune decât o participare onorabilă la Campionatul European. Duminică, tricolorii vor juca împotriva Spaniei, vicecampioana europeană, iar marți vor întâlni Croația. Aseară, naționala din Balcani a distrus Spania, scor 39-29, ceea ce a reprezentat cea mai dură înfrângere a ibericilor din istorie la Campionatul European. Atât Croația, cât și Spania, sunt două echipe cotate mai bine decât Austria, astfel că misiunea tricolorilor va fi una infernală în continuare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo