Olanda este prima echipă calificată în finala Campionatului Mondial de Handbal feminin din Japonia, după ce a învins la o diferență de un gol prima reprezentativă a Rusiei, scor 33-32. Astfel, Olanda revine în finala CM după patru ani și va lupta acolo pentru supremație cu una dintre Norvegia și Spania, celelalte două semifinaliste.
Cele două echipe au condus pe rând, însă batavele au reușit să se impună cu un gol înscris în ultimele 20 de secunde din meci. Rusoaicele au încercat să restabilească egalitatea, însă au dat pe lângă poartă. Prin urmare, visul lui Ambros Martin de a transofrma Rusia în noua campioană mondială s-a spulberat în penultimul act la Campionatul Mondial din Japonia.

Olanda vs. Norvegia/Spania în finala CM

Campionatul Mondial
România a pierdut dramatic cu Olanda, după un meci bun făcut de jucătoarele lui Adi Vasile
09/12/2021 LA 09:09
Anna Vyakhireva a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 11 goluri. Pe locul doi este olandeza Estavana Polman, cu nouă reușite. Cea de-a doua semifinală se va disputa de la ora 13.30, între Norvegia şi Spania.România s-a clasat pe locul 12 la Campionatul Mondial. Obiectivul tricolorelor era clasarea în primele opt.
Duminică vor avea loc finalele pentru medalii, iar învinsa din finala pentru medalia de bronz va fi adversara României la turneul preolimpic din luna martie. Celelalte adversare sunt Coreea de Nord şi Muntenegru. Turneele preolimpice vor avea loc între 19-22 martie 2020, iar primele două clasate la fiecare din cele trei turnee se vor califica la Jocurile Olimpice din 2020.
Campionatul European (W)
România, încotro? Concluziile lui Burcea după Euro 2020: Dacă nu suntem realiști, adio turnee finale
17/12/2020 LA 09:53
Campionatul Mondial
Olanda, în premieră campioană mondială la handbal
15/12/2019 LA 13:01