Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ambros Martin, scandal uriaș, după eliminarea Spaniei de la Mondial! S-a dus glonț înspre adversare

Nicu Savin

Actualizat 11/12/2023 la 17:48 GMT+2

Ambros Martin a ajuns pe cai mari la naționala Spaniei în acest an, dar primul turneu final al ibericelor cu el la cârmă a fost un fiasco total. Spania a fost învinsă ieri de Olanda și a terminat pe locul 4 în a 4-a grupă principală, ratând calificarea în sferturile de finală. Selecționerul a fost un car de nervi la finalul partidei, dar nu din cauza rezultatului, ci dintr-un motiv foarte ciudat.

Ambros Martin

Credit imagine: AFP

A 4-a grupă principală de la Campionatul Mondial de handbal a furnizat o surpriză colosală, în sensul că Cehia s-a calificat în sferturile de finală, trimițând acasă Spania și Brazilia, două naționale mult mai galonate la nivel mondial.
Spania a fost la mâna ei până în ultimul moment, dar nu a profitat de ocazie. Ibericele trebuiau să ia cel puțin un punct din meciul Olanda pentru a accede în faza următoare (dacă ar fi câștigat terminau grupa pe locul 1), dar naționala antrenată de Ambros Martin a pierdut categoric, scor 21-29 și a terminat grupa pe locul 4.
Partida de aseară a fost la discreția Olandei și s-a terminat cu un scandal uriaș, făcut de Ambros Martin. La ultima fază a meciului, când totul era deja decis, olandezele au marcat unul dintre golurile turneului, după o aeriană pusă perfect în aplicare. Selecționerul Spaniei a fost scandalizat de gestul adversarelor și după sunetul sirenei s-a îndreptat amenințător înspre grupul de jucătoare olandeze care sărbătoreau succesul.

Campionatul Mondial de Handbal | Ambros Martin și-a ieșit din minți, după Olanda - Spania 29-21

Câteva jucătoare ale Spaniei l-au oprit cu greu pe antrenor, care la conferința de presă de după meci a sugerat că faza făcută de Olanda a avut menirea de a umili echipa sa, care era oricum dărâmată de ratarea obiectivului. Totuși, Ambros Martin a revenit la sentimente mai bune față de batave și le-a urat succes pentru restul competiției.
"Este foarte frumos să faci o asemenea fază când meciul este strâns, dar nu e în regulă să o faci la sfârșitul meciului, când o echipă a pierdut deja. Bineînțeles că au dreptul să facă asta. Dar nu cred că era necesar, pentru că au demonstrat deja că joacă cel mai bun handbal din această grupă. Nu este nevoie să o faci în fața unei echipe care suferă.Dar asta e de domeniul trecutului acum. Am fost frustrat. Îi doresc mult noroc Olandei în restul turneului", a spus Ambros Martin la televiziunea daneză TV2 Sport.
Ambros Martin este unul dintre cei mai titrați antrenori din handbalul european. Ibericul de 55 de ani s-a remarcat la Itxako, formație cu care a jucat finala Champions League în 2011. Cariera sa a fost la apogeu după ce a ajuns la Gyor, la cârma maghiarelor cucerind 4 trofee Champions League. În 2019 a dus-o pe Rostov până în finala celei mai tari competiții europene, iar în același an a dus naționala Rusiei către bronz la Campionatul Mondial.
În afară de Rusia, Ambros Martin a mai antrenat și naționala României, între 2016 și 2019 și era oarecum un paradox că nu fusese niciodată selecționer al Spaniei. Acest lucru a devenit realitate la începutul acestui an, iar speranțele ibericilor erau mari, dar primul turneu final cu Martin pe bancă a fost un fiasco total. Spania va termina Campionatul Mondial pe locurile 13 sau 14, ceea ce reprezintă cea mai slabă clasare din secolul XXI (2005 a fost singura ediție la care Spania nu s-a calificat). Această contraperformanță poate costa scump Spania, care nu mai e la mâna ei pentru a ajunge la turneul preolimpic din primăvara anului viitor. Ibericele pot ajunge acolo grație locului 9 obținut la EURO 2022, dar au nevoie ca Muntenegru să se califice în sferturi la acest Mondial sau să termine pe locul 9.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo