Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial 2021 | Cristina Neagu a întocmit topul celor mai frumoase 3 meciuri ale carierei la națională

Andrei Nicolae

Actualizat 30/11/2021 la 17:05 GMT+2

Cristina Neagu a acceptat provocarea Eurosport de a alege cele mai frumoase trei meciuri ale carierei la națională, înaintea Campionatului Mondial. Prima reprezentativă nu se poate baza pe liderul ei la turneul final din Spania. Cum a caracterizat actuala echipă a României.

Cristina Neagu

Credit imagine: Getty Images

Cristina Neagu este marea absențădin lotul României pentru Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania (1-19 decembrie), dar și a turneului final. Liderul echipei naționale din ultimii ani a anunțat încă din primăvară că nu va juca la această întrecere, înainte de a suferi o nouă intervenție chirurigicală.
Acesta este și primul turneul final pe care îl ratează în ultimii 10 ani. A lipsit de la Mondialul din 2011, unde România a terminat pe locul 13, dar le-a legat pe următoarele patru, cea mai importantă performanță fiind acel loc 3 la Herning în 2015. În total, Cristina are la activ 6 Campionate Mondiale, 7 Campionate Europene și 2 participări la Jocurile Olimpice.
"O să fie puţin ciudat să nu fiu acolo, de 10 ani nu am mai lipsit de la niciun turneu final cu echipa naţională. Le ţin pumnii fetelor şi îmi doresc să facă o figură frumoasă acolo.
S-ar putea la un moment dat, când vor începe meciurile la Mondial, să simt dorinţa aia de a fi acolo, însă m-am gândit de mult timp la ce o să fac în această perioadă, la faptul că nu voi merge la Campionatul Mondial, aşa că mi-am setat cumva mintea că nu voi fi acolo.Sper ca fetele să câştige cât mai multe meciuri. Această pauză mă va ajuta cu siguranţă, pentru că am avut o vară complicată cu o operaţie la genunchi", a susținut Cristina Neagu.

Campionatul Mondial 2021 | Cristina Neagu a alcătuit topul celor mai frumoase meciuri ale carierei la națională

Provocată de Eurosport să facă un top 3 al celor mai frumoase meciuri din carieră la echipa națională, interul stânga s-a oprit asupra următoarelor jocuri:
Locul 3: România – Ungaria 28-27, Campionatul Mondial din 2019. Selecționata maghiară a condus cu 6 goluri la pauză, dar tricolorele au revenit excepțional. Cristina a dat golul victoriei în ultima secundă, iar cu acest rezultat România a intrat în Top 12.
Cristina Neagu - România
Locul 2: România – Franța 34-31, Campionatul Mondial 2007. Acesta a fost primul turneu final al Cristinei la seniori, iar în acest meci cu Franța s-a născut practic o nouă stea a handbalului feminin la nivel internațional. Neagu a făcut un meci magnific la 19 ani, în fața a 14.000 de fani francezi. A fost DJ-ul României și a ajutat naționala să se califice în semifinale după o întâlnire cu prelungiri.
Locul 1: România – Danemarca 31-30, Campionatul Mondial 2015. La acest turneu final, România a obținut ultima medalie – bronz. Cristina Neagu a avut o altă evoluție cu care a marcat istoria handbalului ronânesc. Într-o altă întâlnire care a fost decisă în prelungiri, tot în sferturile de finală, interul stânga a înscris 15 goluri!
Cum a caracterizat Cristina Neagu echipa României
Cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, 2015, 2016 și 2018 a caracterizat actuala echipă a României, care de vineri intră în focurile întrecerii, cu o partidă contra Iranului (ora 19:00).
"Cred că echipa de astăzi are o medie bună de vârsta, nu este un lot foarte tânăr. Avem un mix de jucătoare cu experiență, care au câteva turnee finale la activ, și jucătoare cu mai puțină experiență la nivel internațional", a declarat Cristina Neagu pentru Eurosport.
Fără Cristina în lot, dar și pe un culoar dificil, cu Norvegia în primă fază, Olanda și Suedia în turul următor, România nu primește foarte multe șanse din partea specialiștilor, de a se lupta pentru medalii.
"Cred că fetele ar trebui să ia fiecare meci în parte și, bineînțeles, săîncerce să câștige cât mai multe. Uitându-mă la primele 6 meciuri, întâlnim câteva echipe bune din Europa. împotriva cărora vom avea partide foarte grele, dar și câteva echipe care n-ar trebui să ne pună probleme", a vorbit Neagu despre obiectivele naționalei la acest turneu final.
Cine câștigă Campionatul Mondial 2021
Campionatul Mondial din Spania începe cu Olanda în postura de deținătoare a trofeului. La ediția trecută, în Japonia, ultimul act a fost mai puțin așteptat, o bătălie între batave și Spania. Este loc de surprize și la această ediție?
"Văd ca favorite Franța și Norvegia, însă Rusia poate fi o nucă tare și chiar Spania în poziție de echipă gazdă, beneficiind de aportul publicului. Echipe ca Suedia, Danemarca pot oricând să facă un turneu bun și să ajungăîn primele 6", a răspuns Cristina Neagu.
"În acest sistem (n.r. este prima ediție cu 32 de participante), e clar că multe echipe care nu au reușit să se califice până acum la un Campionat Mondial, au primit aceastășansă. Dar la final, vor fi aceleasi echipe europene care se vor bate la medalii".
LOTUL ROMÂNIEI REȚINUT PENTRU CAMPIONATUL MONDIAL 2021
  • Portari: Yuliya Dumanska (25 ani), Daciana Hosu (23 de ani), Diana Ciucă (21 ani), Elena Șerban (27 ani).
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă (33 ani), Alexandra Dindiligan (24 ani), Ana Maria Tănăsie (26 ani).
  • Inter stânga: Bianca Bazaliu (24 ani), Bianca Harabagiu (26 ani), Anca Polocoșer (24 ani).
  • Centri: Cristina Laslo (25 ani), Andreea Rotaru (27 ani), Mădălina Zamfirescu (27 ani).
  • Interi dreapta: Alina Ilie (25 ani), Andreea Popa (21 ani).
  • Extreme dreapta: Laura Moisă (32 ani), Oana Borș (18 ani).
  • Pivoți: Crina Pintea (31 ani), Lorena Ostase (24 ani), Alexandra Subțirică (34 ani).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo