Norvegia a devenit campioană la handbal feminin pentru a patra oară în istoria Campionatului Mondial, după o finală câștigată contra Franței, duminică seara, la Granollers, cu scorul de 29-22. A fost un joc absolut superb, cu răsturnări de situație spectaculoase. Les Bleus au avut 16-10 spre sfârșitul ptimi reprize, dar reprezentativa scandinavă a întors fabulos rezultatul după pauză, 16-16, iar la final s-a impus clar, cu 29-22.
După încheierea partidei a urmat festivitatea de premiere, dar nu totul a decurs exact conform planului în momentul decernării medaliilor, după cum a notat postul danez TV2.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53
Hassan Moustafa, președintele IHF, a fost criticat pentru faptul că "a furat brusc spectacolul".

Danemarca, "urcată" pe locul 2, după finala Norvegia - Franța

"În discursul președintelui din cadrul festivității de premiere, însuși Moustafa a ajuns să desemneze Danemarca drept câștigătoare a medaliei de argint", a notat sursa citată, care a continuat: "Publicul din sală a clătinat din cap, iar colegii președintelui de handbal au încercat să intervină, însă Moustafa nu a corectat greșeala jenantă care tocmai se întâmplase. 'Nu înțeleg', a spus președintele Hassan Moustafa (n.r. 77 de ani) în timpul ceremoniei de premiere. A fost o situație foarte jenantă pentru el".
https://i.eurosport.com/2021/12/20/3275043.jpg
Gafa președintelui IHF a fost, bineînțeles, taxată, iar Franța s-a simțit lezată. "În opinia mea, acest lucru este foarte ciudat. Este lipsă totală de respect față de Franța. Ce pot să mai spun? Crezi că este normal ca președintele IHF să nu știe cine este numărul doi, imediat după ce s-a jucat finala? Eu nu cred acest lucru. Pentru mine, acest lucru este o lipsă de respect față de Franța", a comentat Beatrice Edwige
Criticile au venit din mai multe părți. "Este o mare greșeală din partea președintelui. Mă gândesc la Franta. Probabil că le doare puțin în plus, după ce au pierdut finala. Ați văzut cum au reacționat", a susținut și pivotul Norvegiei, Maren Aardahl.
"Haha! Trebuie să ne fi mutat doar un loc mai sus pe podium. A fost puțin jenant, cred", a comentat și Trine Ostergaard, extrema naționalei Danemarcei, poziționată la final pe locul 3, după victoria cu Spania în finala mică (scor 35-28).
România a încejait pe locul 13 la Campionatul Mondial din Spania.
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34
Campionatul Mondial
Norvegia, noua campioană mondială la handbal feminin, după o prestație excepțională
19/12/2021 LA 18:00