România a terminat pe locul 13 la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania, ajuns la ora finalelor, astfel că în țară a venit timpul analizelor. Echipa națională a înregistrat una dintre cele mai slabe performanțe din ultimii 20 de ani, cu naționala feminină, cu toate că per-total evoluțiile au părut mai consistente decât la ediția din 2019, când tricolorele s-au clasat pe locul 12.
Bineînțeles, performanța României din Spania și în general trendul de coborâre al celei mai de succes naționale la "jocuri de echipă" din ultima vreme a dat naștere la diferite polemici.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53
Vasile Stângă, golgheterul all-time al naționalei masculine, este unul dintre oamenii care nu s-au ferit să comenteze rezultatele primei reprezentative și a criticat-o inclusiv pe Cristina Neagu, chiar dacă nu a fost prezentă la turneul final.

Cristina Neagu putea să dea o mână de ajutor la acest turneu, a declarat Vasile Stângă

Interul stânga de la CSM București a anunțat încă din primă vară că nu va juca la acest Campionat Mondial, înainte de a suferi o nouă intervenție chirurgicală.
"A greşit enorm de mult! Nu ştiu ce a vrut să demonstreze, poate că a vrut să demonstreze: 'Uitaţi echipa fără mine. Vedeţi ce se întâmplă?'. Cu toate că, fără ea, echipa a avut un joc colectiv mai bun. Dar Neagu a greşit!
Echipa naţională e o mândrie. Eu aşa ştiu. Pe vremea mea, era o bătaie să ajungi la echipa naţională. Era concurenţă. Nu puteai să refuzi echipa naţională, orice s-ar fi întâmplat! Acum însă, e democraţie. Fiecare face ce vrea. Asta e...
Neagu putea să dea o mână de ajutor la acest turneu. Putea să nu joace în meciurile pe care ne lăudăm că le-am câştigat, cu Iran, Kazakhstan și Puerto Rico. Dar putea să joace, măcar câteva minute, în meciurile grele, să intre pe teren măcar la aruncările de la 7 metri", a declarat Vasile Stângă potrivit Adevărul.
Până la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, România mai are două turnee finale la dispoziție în care trebuie să urce, în tentativa de a ajunge la întrecerea supremă, Euro 2022 și Mondialul din 2023.
Deocamdată, la finalul acestei săptămâni vom asista la cele două finale, în urma căruia vom avea și podiumul. Finala mare va avea loc duminică, de la ora 18:30, la Granollers.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34