Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristina Neagu, criticată de Vasile Stângă după Mondialul din Spania: "A greşit enorm de mult!"

Andrei Nicolae

Actualizat 17/12/2021 la 17:06 GMT+2

Vasile Stângă, golgheterul all-time al naționalei masculine, a declarat că interul Cristina Neagu ar fi putut merge la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania, pentru a juca măcar câteva minute în meciurile mai dificile. România a terminat pe locul 13, egalând cea mai slabă performanță din ultimii 20 de ani. În 2011, tricolorele, tot fără Neagu, accidentată, au terminat pe locul 13.

Cristina Neagu - Sportul Ilustrat, Facebook

Credit imagine: facebook

România a terminat pe locul 13 la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania, ajuns la ora finalelor, astfel că în țară a venit timpul analizelor. Echipa națională a înregistrat una dintre cele mai slabe performanțe din ultimii 20 de ani, cu naționala feminină, cu toate că per-total evoluțiile au părut mai consistente decât la ediția din 2019, când tricolorele s-au clasat pe locul 12.
Bineînțeles, performanța României din Spania și în general trendul de coborâre al celei mai de succes naționale la "jocuri de echipă" din ultima vreme a dat naștere la diferite polemici.
Vasile Stângă, golgheterul all-time al naționalei masculine, este unul dintre oamenii care nu s-au ferit să comenteze rezultatele primei reprezentative și a criticat-o inclusiv pe Cristina Neagu, chiar dacă nu a fost prezentă la turneul final.

Cristina Neagu putea să dea o mână de ajutor la acest turneu, a declarat Vasile Stângă

Interul stânga de la CSM București a anunțat încă din primă vară că nu va juca la acest Campionat Mondial, înainte de a suferi o nouă intervenție chirurgicală.
"A greşit enorm de mult! Nu ştiu ce a vrut să demonstreze, poate că a vrut să demonstreze: 'Uitaţi echipa fără mine. Vedeţi ce se întâmplă?'. Cu toate că, fără ea, echipa a avut un joc colectiv mai bun. Dar Neagu a greşit!
Echipa naţională e o mândrie. Eu aşa ştiu. Pe vremea mea, era o bătaie să ajungi la echipa naţională. Era concurenţă. Nu puteai să refuzi echipa naţională, orice s-ar fi întâmplat! Acum însă, e democraţie. Fiecare face ce vrea. Asta e...
Neagu putea să dea o mână de ajutor la acest turneu. Putea să nu joace în meciurile pe care ne lăudăm că le-am câştigat, cu Iran, Kazakhstan și Puerto Rico. Dar putea să joace, măcar câteva minute, în meciurile grele, să intre pe teren măcar la aruncările de la 7 metri", a declarat Vasile Stângă potrivit Adevărul.
Până la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, România mai are două turnee finale la dispoziție în care trebuie să urce, în tentativa de a ajunge la întrecerea supremă, Euro 2022 și Mondialul din 2023.
Deocamdată, la finalul acestei săptămâni vom asista la cele două finale, în urma căruia vom avea și podiumul. Finala mare va avea loc duminică, de la ora 18:30, la Granollers.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo