Franța a ajuns la un meci distanță pentru a face "dubla" Jocuri Olimpice – Campionat Mondial în același an, dupăce a făcut pasul în marea finală de la Granollers. În niciun joc de la Tokyo nu a suferit însă atât de mult, precum în semifinala cu Danemarca.
Reprezentativa nordică a arătat că este gata să revină în lupta pentru trofee majore și în handbalul feminin și a jucat superb mai bine de 50 de minute. A avut o poartă fabuloasă și a ținut Franța la respect până spre final, când a ajuns totuși la capătul puterilor în fața "zidului" pus în teren de Olivier Krumbholz.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53

Franța - Danemarca a avut suspans până în ultima secundă

Les Bleus nu s-a regăsit în startul jocului. Au comis multe erori în atac și au avut în față un portar excepțional, pe Rebecca Reinhardt. Până în minutul 18, Franța adunase deja 8 greșeli în atac, cele mai multe transformate în contrataacuri pentru Danemarca. Nordicele au luat un avans de 4 goluri chiar mai devreme (8-4, min. 16) și au reușit să-și țină adversara la distanță de 2-4 goluri în cea mai mare parte a timpului.
Selecționata condusă de Jesper Jensen a jucat cu foarte mare intensitate, dar după minutul 50 a dat impresia că a obosit. Franța a egalat în minutul 51, la scorul de 20-20, iar de aici, partida s-a transformat într-un thriller. Portarul Rebecca Reinhardt s-a accidentat, dar în poartă a intrat Sandra Toft, care a făcut la rândul ei minuni. În minutul 53, goalkeeper-ul danez a apărat un 7 metri și a întârziat momentul în care Franța să preia conducerea. La 21-20 pentru Danemarca, Toft a apărat alte două mingi din situație de unu la unu.
https://i.eurosport.com/2021/12/17/3273483.jpg
Nordicele au suferit însă tot mai mult în atac, iar Franța a venit ca un tăvălug din urmă. A preluat conducerea pentru prima dată în minutul 57, la scorul de 22-21.Și a avut apoi experiența necesară pentru a scăpa în învingătoare (23-22), chiar dacă s-a jucat la ultimul atac și era să o coste. A încercat o aeriană, dar a pierdut mingea, iar Danemarca a terminat în atac. Golul pentru prelungiri nu a venit însă.
Franța va juca duminică, de la ora 18:30, pentru trofeu cu învingătoarea partidei dintre Norvegia și Spania, meci care va începe la ora 21:30.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34