Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Franța a completat tabloul final al semifinalelor Campionatului Mondial de handbal feminin

Andrei Nicolae

Publicat 15/12/2021 la 23:07 GMT+2

Franța a învins Suedia cu 31-26 în ultimul sfert de finală la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania. Apărarea lui Olivier Krumbholz a făcut din nou diferența.

France's pivot Beatrice Edwige (L) celebrates scoring a goal with France's left wing Allison Pineau during the women's preliminary round group B handball match between France and Brazil of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Yoyogi National Stadium in Tok

Credit imagine: Getty Images

Cele două naționale s-au înfruntat pentru a treia oară în a doua jumătate a anului. Primele două confruntări au avut loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După 28-28 în faza grupelor, Franța a câștigat bătălia cu Suedia din semifinale cu 29-27. Ulterior, a cucerit și titlul olimpic.
Reprezentativa scandivană a fost însă surpriza plăcută la ultimul turneu olimpic și a continuat să joace încântor și la Mondialul din Spania. Până la meciul din această seară, a terminat la egalitate cu Olanda (31-31) și Norvegia (30-30) și a învins România (34-30). Atacul a fost la superlativ.

Franța a câștigat trei trofee în ultimii 4 ani

Franța a avut însă antitodul pentru a stopa o naționalăextrem de ofensivă: apărarea! În prima repriză, echilibrul dintre cele două reprezentative a fost aproape total. Diferența de scor nu a fost niciodată mai mare de 2 goluri, în favoarea Suediei.
În partea secundă, Beatrice Edwige & Co s-au apărat însă foarte bine, iar Suedia s-a îndepărtat de Franța pe tabela de marcaj. Fetele lui Olivier Krumbholz au luat un avans de 5 goluri în mai puțin de 10 minute (scor 22-17).
De la acest rezultat, campioana olimpică a fost de neclintit. Suedia a făcut eforturi să revină, dar nu s-a apropiat niciodată la mai mult de 3 goluri. În cele din urmă, Franța a câștigat cu scorul de 31-26 și a completat careul de ași de la turneul final.
Franța a câștigat trei trofee în ultimii 4 ani, Mondialul din 2017, Europeanul din 2018 și Jocurile Olimpice de la Tokyo și este o candidată cât se poate de serioasă pentru a triumfa și în Spania. În semifinala de vineri o așteaptă o altă reprezentativă nordică, Danemarca. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Norvegia și Spania.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo