Cele două naționale s-au înfruntat pentru a treia oară în a doua jumătate a anului. Primele două confruntări au avut loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După 28-28 în faza grupelor, Franța a câștigat bătălia cu Suedia din semifinale cu 29-27. Ulterior, a cucerit și titlul olimpic.
Reprezentativa scandivană a fost însă surpriza plăcută la ultimul turneu olimpic și a continuat să joace încântor și la Mondialul din Spania. Până la meciul din această seară, a terminat la egalitate cu Olanda (31-31) și Norvegia (30-30) și a învins România (34-30). Atacul a fost la superlativ.

Franța a câștigat trei trofee în ultimii 4 ani

Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53
Franța a avut însă antitodul pentru a stopa o naționalăextrem de ofensivă: apărarea! În prima repriză, echilibrul dintre cele două reprezentative a fost aproape total. Diferența de scor nu a fost niciodată mai mare de 2 goluri, în favoarea Suediei.
În partea secundă, Beatrice Edwige & Co s-au apărat însă foarte bine, iar Suedia s-a îndepărtat de Franța pe tabela de marcaj. Fetele lui Olivier Krumbholz au luat un avans de 5 goluri în mai puțin de 10 minute (scor 22-17).
De la acest rezultat, campioana olimpică a fost de neclintit. Suedia a făcut eforturi să revină, dar nu s-a apropiat niciodată la mai mult de 3 goluri. În cele din urmă, Franța a câștigat cu scorul de 31-26 și a completat careul de ași de la turneul final.
Franța a câștigat trei trofee în ultimii 4 ani, Mondialul din 2017, Europeanul din 2018 și Jocurile Olimpice de la Tokyo și este o candidată cât se poate de serioasă pentru a triumfa și în Spania. În semifinala de vineri o așteaptă o altă reprezentativă nordică, Danemarca. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Norvegia și Spania.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34