Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Norvegia este în careul de ași la Campionatul Mondial de handbal! Prima semifinală a fost stabilită

Andrei Nicolae

Publicat 15/12/2021 la 20:17 GMT+2

Norvegia a învins Rusia cu 34-28 în a treia semifinală la Campionatul Mondial de handbal feminin și va înfrunta Spania, vineri, pentru un loc în marea finală.

Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal.

Credit imagine: NTB

Rusia i-a creat multe probleme Norvegiei în handbalul feminin. În vară, la Jocurile Olimpice, a eliminat-o în semifinale cu 27-26. Iar la Mondialul de 2019 a câștigat partida pentru medalia de bronz cu 33-28. Acestea au fost cele mai recente supărări cauzate nordicelor.
În partida din această seară de la Granollers, reprezentativa condusă de Thorir Hergeirsson nu i-a dat însă nicio șansă vicecampioanei olimpice. Rusia a venit la turneu final cu o echipă substanțial schimbată după întrecerea supremă, mai tânără, dar și cu un nou selecționer, Liudmila Bodnieva. Nu a avut nici presiunea rezultatului, obiectivul pe termen lung fiind atacarea titlului olimpic la Paris 2024.

Norvegia a condus și la 8 goluri diferență

Norvegia s-a desprins destul de repede la trei goluri direrență, scor 5-2, iar de aici și-a ținut adversara aproape tot timpul la o diferență liniștitoare. În prima parte, diferența maximă a fost de 6 goluri, 16-10.
Rusia a încercat să revină în joc la începutul părții secunde, când s-a apropiat la 20-22 și 21-23. Norvegia nu a intrat însă în panică, a continuat să își facă jocul, iar Rusia nu a putut menține aceeași ștachetă. Până în minutul 50, nordicele au luat un avans de 8 goluri, 29-21, suficient pentru a-și asigura locul în semifinale (scor final: 34-28). Nora Mork a fost cea mai bună jucătoare a partidei, cu 9 goluri.
Reprezentativa nordică este din nou în Top 4 și luptă să redevină campioană mondială după o pauză de 6 ani. În drumul spre finală mai are de trecut de Spania, într-o partidă care va avea loc vineri. În penultimul act s-a mai calificat Danemarca. Ultimul loc va fi ocupat în această seară, după partida Suedia – Franța (ora 21:30), o reeditare a celeilalte semifinale de la Jocurile Olipice de la Tokyo.
Norvegia a făcut parte din grupa României și s-a impus contra tricolorelor cu 33-22. Selecționata condusă de Adrian Vasile a revenit acasă cu locul 13.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo