Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Norvegia – Franța, finala Campionatului Mondial de handbal feminin 2021

Andrei Nicolae

Actualizat 17/12/2021 la 23:12 GMT+2

Norvegia a învins Spania cu 27-21 în a doua semifinală a Campionatului Mondial de handbal feminin. Ceva mai devreme, Franța s-a calificat în finală după o victorie contra Danemarcei la un gol diferență, cu 23-22.

Beatrice Edwige (R) of France and Stine Bredal Oftedal (L) of Norway challenges for the ball during the IHF Women's Handball World Championship final match between France and Norway at Barclaycard Arena on December 17, 2017

Credit imagine: Getty Images

Norvegia și-a respectat statutul de favorită în a doua semifinală a zilei și a depășit la pas Spania. Naționala țării gazde a mizat pe cinci jucătoare care activează în Liga Națională din România: Carmen Martin (CSM Bucureşti), Alicia Fraga Fernandez (Râmnicu Vâlcea), Almudena Rodriguez (Gloria Bistriţa), Ainhoa Hernandez (Rapid București), Alexandrina Cabral Barbosa (Gloria Bistriţa). Și a ținut pasul doar vreo 40-45 de minute.
Selecționata condusă de Thorir Hergeirsson a impus tempo-ul jocului încă de la început, dar Spania a luptat cu mult entuziasm, care pentru o repriză a ajutat-o. La pauză, cele două naționale au plecat la cabine la egalitate, scor 11-11.

Norvegia - Franța a fost și finala la Euro 2020

În urmă cu 2 ani, Spania a eliminat Norvegia cu 28-22 în semifinale. De această dată, nordicele au încercat să ofere cât mai puține șanse adversarelor și au funcționat din nou ca o mașină de handbal. Momentul decisiv al jocului a venit în minutul 44, când Norvegia a luat un avans de 4 goluri, 19-15. A continuat să mențină același ritm, iar Spania s-a pierdut. Diferența maximă a ajuns la 8 goluri, 27-19, moment în care fetele lui Hergeirsson au spus probabil că e suficient. Ibericele au dat ultimele două goluri, dar oricum și-au atyins obiectivul, de a ajunge în ultima zi de competiție la Campionatul Mondial.
Kari Brattset Dale
Finala mare Franța – Norvegia va avea loc duminică, de la ora 18:30, la Granollers. Cele două reprezentative au fost adversare și în finala Campionatului European din 2020, câștigată de reprezentativa scandinavă cu 22-20. Ultima finală de Campionat Mondial înttre Franța și Norvegia a avut loc în 2017, iar aceasta a fost câștigată de Les Bleus, cu 23-21.
Înaintea finalei mari va avea loc și disputa pentru medalia de bronz, între Danemarca și Spania (ora 15:30).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo