Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Norvegia și Suedia s-au calificat din grupa României în sferturile CM de handbal. Tabloul complet al fazei finale

Andrei Nicolae

Actualizat 13/12/2021 la 23:59 GMT+2

Suedia a învins România în Grupa 2, în ultima etapă din Main Round, cu scorul 34-30. Ceva mai târziu, Norvegia a depășit Olanda cu 37-34. Franța a câștigat Grupa 1.

Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal.

Credit imagine: NTB

Tabloul sferturilor de finală la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania este complet. După ce duminică am aflat primele două perechi din primul tur eliminatoriu, luni seara s-a tras cortina și peste ultimele două grupe din Main Round.
Cea mai pasionantă luptă a fost în grupa României, în care au evoluat trei forțe mondiale, Norvegia, Olanda și Suedia. Toate cele trei naționale erau neînvinse, primele două având însă un punct în plus înaintea ultimei zi de meciuri.

Norvegia și Suedia s-au calificat împreună din grupa României

Suedia avea nevoie de o victorie la minimum 3 goluri diferență contra României, pentru a nu depinde de rezultatul final al întâlnirii Norvegia – Olanda. Și și-a atins obiectivul prin succesul cu 34-30.
Ceva mai târziu, Olanda și Norvegia au oferit un handbal total. A fost o partidă între campioanele en-titre la Mondiale și Europene. Reprezentativa scandinavă a transșat în favoarea ei această bătălie, cu 37-34, astfel că s-a calificat mai departe. Așadar, Olanda nu-și va mai putea apăra titlul în Spania.
În Grupa 1, derby-ul zilei a fost Franța – Rusia, adică reeditarea finalei olimpice de la Tokyo. Campioana olimpică s-a impus cât se poate de clar, cu 33-28, după ce a avut și un avans de 9 goluri în repriza secundă. Franța a terminat astfel pe locul 1 și va înfrunta Suedia pentru un loc în semifinale.
Tabloul complet al sferturilor de finală este următorul:
Franța – Suedia (1)
Danemarca – Brazilia (2)
Norvegia – Rusia (3)
Spania - Germania (4)
Câștigătoarele din meciurile 1 și 2 se vor înfrunta într-o semifinală, iar cele din jocurile 3-4, în cealaltă semifinală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo