Tabloul sferturilor de finală la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania este complet. După ce duminică am aflat primele două perechi din primul tur eliminatoriu, luni seara s-a tras cortina și peste ultimele două grupe din Main Round.
Cea mai pasionantă luptă a fost în grupa României, în care au evoluat trei forțe mondiale, Norvegia, Olanda și Suedia. Toate cele trei naționale erau neînvinse, primele două având însă un punct în plus înaintea ultimei zi de meciuri.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53

Norvegia și Suedia s-au calificat împreună din grupa României

Suedia avea nevoie de o victorie la minimum 3 goluri diferență contra României, pentru a nu depinde de rezultatul final al întâlnirii Norvegia – Olanda. Și și-a atins obiectivul prin succesul cu 34-30.
Ceva mai târziu, Olanda și Norvegia au oferit un handbal total. A fost o partidă între campioanele en-titre la Mondiale și Europene. Reprezentativa scandinavă a transșat în favoarea ei această bătălie, cu 37-34, astfel că s-a calificat mai departe. Așadar, Olanda nu-și va mai putea apăra titlul în Spania.
În Grupa 1, derby-ul zilei a fost Franța – Rusia, adică reeditarea finalei olimpice de la Tokyo. Campioana olimpică s-a impus cât se poate de clar, cu 33-28, după ce a avut și un avans de 9 goluri în repriza secundă. Franța a terminat astfel pe locul 1 și va înfrunta Suedia pentru un loc în semifinale.
Tabloul complet al sferturilor de finală este următorul:
Franța – Suedia (1)
Danemarca – Brazilia (2)
Norvegia – Rusia (3)
Spania - Germania (4)
Câștigătoarele din meciurile 1 și 2 se vor înfrunta într-o semifinală, iar cele din jocurile 3-4, în cealaltă semifinală.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34