Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se cunosc primele semifinaliste de la Mondialul de Handbal. Franța și Norvegia, în "careul de ași"

Andrei Nicolae

Publicat 12/12/2023 la 23:48 GMT+2

Ziua de marți a marcat primele sferturi de finală ale Campionatului Mondial de Handbal Feminin, în urma cărora au fost decise primele două semifinaliste. Campioana olimpică, Franța, s-a calificat în "careul de ași", iar performața a fost repetată câteva ore mai târziu și de campioana mondială en-titre, Norvegia.

France's left wing #06 Chloe Valentini attempts to score during the quarter final match between France and Czech Republic of the IHF World Women's Handball Championship in Trondheim, Norway on December 12, 2023

Credit imagine: Getty Images

Franța și Norvegia și-au asigurat primele bilete pentru semifinalele Campionatului Mondial de Handbal Feminin, după sferturile disputate în decursul serii de marți. Jucătoare din hexagon au fost primele calificate, după o victorie facilă în fața Cehiei, care a reușit surpriza în grupa ei principală și a trimis-o acasă pe Spania.
În fața campioanei olimpice, Cehia nu a mai avut șanse, deși prima repriză a fost extrem de echilibrată și s-a încheiat cu o diferență de doar două goluri în favoarea franțuzoaicelor, scor 18-16. În partea a doua, sportivele din hexagon s-au detașat și au făcut un joc defensiv foarte bun, permițându-le adversarelor lor să mai înscrie doar șase goluri în celelalte 30 de minute.
Scorul final a fost 33-22 pentru Franța, cea mai bună marcatoare fiind căpitanul Nze Minko, cu 5 goluri. În semifinale, franțuzoaicele așteaptă câștigătoarea duelului dintre Suedia și Germania.

Norvegia a urmat-o pe Franța în semifinalele turneului final

După Franța, a venit rândul Norvegiei să se califice în penultimul act al turneului, chiar pe teren propriu, la Trondheim. Nordicele au trecut de Olanda cu 30-23, grație unei prestații ofensive colective foarte bune.
Prima repriză a fost echilibrată și s-a încheiat cu 12-11, însă în partea a doua campioanele mondiale en-titre s-au detașat și au dus ecartul final la șapte goluri. Astfel, Norvegia s-a calificat mai departe în cursa de apărare a titlului, iar în semfiinale urmează să dea peste Danemarca sau Muntenegru.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol